Gazete Emek- ABD ekonomi dergisi Forbes, "dolar milyarderleri" listesinin 2021 yılı sıralaması açıkladı. Dünyada Amazon Kurucu ve CEO’su Jeff Bezos, 177 milyar dolarlık servetiyle üst üste dördüncü kez dünyanın en zengin insanı oldu. Türkiye’de dolar milyarderi sayısı son bir yılda 4 artışla 27’ye ulaştı.

 Türkiye’de ise Murat Ülker 6,3 milyar dolarlık servetiyle en zengin insan oldu.

Türkiye'de "Oluk oluk kanlarını akıtacağız" diyen Sedat Peker, kaçtığı Makedonya'da sahte evrak ve isimle ortaya çıktı

Türkiye’de ise dünyada birçok firmayı kendi bünyesine katan Murat Ülker, 6,3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. 2020 yılına göre servetini yüzde 46,5 artıran Ülker, dünyada da 421. sırada yer aldı. Ülker, geçen sene dünyada 414. sıradaydı.

Mardin’deki ırkçı öğretmene tepki yağdı: İnsanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı

İKİNCİ SIRADA İSE ERMAN ILICAK  YER ALDI

Türkiye’de listede ikinci sırada 4,4 milyar dolarlık servetiyle uluslararası şirketlerin fabrikalarından Mega alışveriş merkezlerine kadar bütün işleri Rönesans İnşaat’ın patronu Erman Ilıcak yer aldı. 2020’ye göre servetini yüzde 41,9 artıran Ilıcak, dünyada 655 sırada yer aldı ve dünyanın en zengin ilk 1000 kişisi arasına giren iki Türk zenginden biri oldu. Türkiye’nin en zengin ilk 10 kişisinin serveti, 29,8 milyar dolara ulaştı.

 Listenin 3. sırasında Ferit Şahenk, 4. sırasında Filiz Şahenk, 5. sırasında Sevim Arsel, Sezai Bacaksız, Rahmi Koç ve Nihat Özdemir yer aldı. Öte yandan listenin 6. sırasında Mustafa Küçük, 7. sırasında ise İbrahim Erdemoğlu bulunuyor.

Bahçeli'nin 313 generale yazdığı mektup ortaya çıktı: "Siyasi iktidarı uyarın"

Türkiye'de en zengin 10 kişi ve servetleri şöyle:

1. Murat Ülker 6,3 milyar dolar

2. Erman Ilıcak 4,4 milyar dolar

3. Ferit Şahenk 3 milyar dolar

4. Filiz Şahenk 2,8 milyar dolar

5. S. Sevim Arsel 2,3 milyar dolar

6. Sezai Bacaksız 2,3 milyar dolar

7. M.Rahmi Koç 2,3 milyar dolar

8. Nihat Özdemir 2,3 milyar dolar

9. Mustafa Küçük 2,1 milyar dolar

10. İbrahim Erdemoğlu 2 milyar dolar

Fazıl Say'dan CHP'ye 'Kürt sorunu' eleştirisi

ABD EN ÇOK MİLYARDERE SAHİP ÜLKE OLDU

ABD, 724 kişiyle en çok dolar milyarderine sahip ülke konumunu sürdürdü. ABD'de milyarderlerin serveti son bir yılda 1,5 trilyon dolar artışla 4,4 trilyon dolara ulaştı.

ABD’NİN ARDINDAN İKİNCİ ÜLKE İSE ÇİN OLDU

Çin ise 626 milyarder ve toplam 2,5 trilyon dolarlık servetle ikinci sırada yer aldı. Çinli milyarderlerin serveti bir yılda 1,3 trilyon dolar artış kaydetti. Çin'in en zengini ise, 68,9 milyar dolarlık servetiyle Zhong Shanshan oldu.

Ankara Valiliği’nden Gergerlioğlu’na ilişkin açıklama

DÜNYA SIRALAMASINDA  AMAZON’UN KURUCUSU JESS BEZOS İLK SIRADA

Amazon Kurucu ve CEO'su Jess Bezos,  177 milyar dolarlık servetiyle üst üste dördüncü kez dünyanın en zengin insanı oldu. Bezos'un serveti geçen yıla göre 64 milyar dolar yükseldi. Bu yükselişte Amazon hisselerinin değerlenmesi etkili oldu.

Bezos'u Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk 151 milyar dolarla takip etti. Elon Musk 126.4 milyar dolarla dünyada son 1 yılda servetini en çok artıran insan oldu. Musk geçen yıl listede 31. sırada yer almıştı. Bu muazzam yükselişi Tesla hisselerindeki yüzde 706'lık artış sağladı.

Bahçeli'nin 313 generale yazdığı mektup ortaya çıktı: "Siyasi iktidarı uyarın"

İŞÇİLER, TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İNSANI MURAT ÜLKER'İ ANLATTI

Ülker’in Cevizlibağ’da bulunan fabrikasında çalışırken sendika değiştirdikleri için işten atılan işçiler, Murat Ülker’in Türkiye’nin nasıl en zengini olduğunu anlattı:

Mustafa Çakar :  Ben 15 senedir Ülker’de çalışmama rağmen kenara bir lira para koyamadım. Ama Murat Ülker servetine servet katıyor. Murat Ülker’in servetini bu kadar artırmasının sebebi bizim gibi binlerce işçiyi sefalet ücretine mahkum etmesidir. Fabrikalarda taşeron işçi çalıştırarak, fazla mesailerle servetine servet katmaya devam ediyor. Biz ise sendika seçme özgürlüğümuzu kullandığımız için atıldık.

Cumhurbaşkanı koruması olduğunu iddia eden kişi TikTok'ta para videoları paylaştı; sosyal medyadan tepki yağdı

Özcan Keleş: Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz. Yıllardır işcilerin hakkını yiye yiye büyüdü, bugüne geldi. Zengin olmanın yolu sömürü. Murat Ülker de sömürmeyi herkesten iyi biliyor. 15 sene önce hiçbir kamu kuruluşuna giremeyen Ülker, şimdi dünyada birçok firmayı kendi bünyesine kattı. İşçiye sefalet ücretini reva görerek köle gibi çalıstırarak, 12 saat fazla mesai ile zengin oldu. Az işçi ile çok iş yapmayı kendine kazanç haline getiren Ülker büyümeye devam ediyor.  İşçilerin geçmiş dönemde sahip olduğu hakları tek tek elinden aldı. Taşeronu fabrikalara doldurdu. Sonra ne mi oldu? Türkiye’nin en zengini oldu.

Editör: TE Bilişim