Gazete Emek-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Halk TV canlı yayınında Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtladı.

"ÖLÜMDEN DÖNDÜM"

Geçirdiği büyük kazadan sonra ilk kez Halk TV canlı yayınına katılan Beştaş, sağlık durumu ile ilgili olarak "İlk defa bir canlı yayına çıkabiliyorum. Sürekli yatar vaziyetteyim. Evde tedaviye devam ediyorum. Belimde kırık vardı, 12 platinle şu anda hayatıma devam edeceğim. Oldukça ciddi bir ameliyattı. Felç riski ortadan kalktı. Bu tip bel kırıkları en ciddi sonucu his kaybı ve bacaklardaki felç. Umarım kısa sürede daha iyi olacağım. Seçim dönemini evde geçirmekten çok büyük bir rahatsızlık duyuyorum. Hakikaten ölümden ve felç olmaktan kılpayı kurtulduğum için artık önemli olan yaşam diyorum, evden çalışmalara devam ediyorum" dedi.

AKP İMRALI'YA HEYET GÖNDERDİ İDDİASI

AKP'nin Öcalan için İmralı'ya heyet gönderdi iddiasıyla ilgili Beştaş, şunları söyledi:
"Ben bu haberi ya da durumu daha önce duymadım. Hani doğrudan bilgim yok. Haberi gece düşünce gördümm, hiç şaşırmadım. Neticede AKP bu tür girişimleri her zaman yapıyor. Avukatlar ve aile İmralı'ya gidemiyor. İletişim tamamen yasak. Tecrit var. Şaşırmadım. Eğer Öcalan istediklerini kabul etseydi şu anda bu tecrit hali devam etmiyor olacaktı. Amed Dicle'nin röportajı, Demirtaş'ın açıklaması, geçmişten bugüne yaşadığımız birçok olay o konuda girşimler olduğunu ama istenilen sonucun alınamadığını aslında ortaya koyuyor. Her yere giden, panikleyen, zor durumda olan ve seçimi kaybettiğini anlayan, bununla başa çıkmak için garip trajik, komikliğe varan açıklamalarla yüzyüzeyiz. Bu tip durumlarda önemli olan görüşülmesidir. AKP her zaman kendisine bir şeyler ister."

"CHP İLE GÖRÜŞMEMİZDE PAZARLIK SÖZKONUSU DEĞİL"

"CHP ile görüşmemizde bir pazarlık sözkonusu değil" diyen Beştaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Pazarlık yapmadık hiçkimseyle. Sayın Kılıçdaroğlu partimizi ziyarete geldiğinde de içeride konuşulan, tartışılan her şey aslında kameralar karşısında da söylendi. Türkiye'ye demokrasi istiyoruz, herkes için istiyoruz. Bizim temel kriterlerimiz uluslararası hukuk, evrensel değerler ve Türkiye'nin iç hukuku. Özel olarak hiçbir konuda pazarlık yapılması sözkonusu değil. Biz ilkesel düzeyde yaklaşıyoruz. Bugün arkadaşlarımız rehin durumda. Yargı biat eden bir erke dönüştü. Tecrit bir insanlık suçu, buna da karşıyız. Her türlü yönteme başvuruyorlar. Diyarbakır merkezli bir operasyon yapıldı. Doğrudan bir seçim çalışması. Seçime 19 gün kala kendilerince bir dosya hazırladılar. Yüzlerce kişi gözaltına alındı.

SAHTE STICKER OYUNU

AKP'nin ne yapmak istediğini, sahte stickerlarla da kamuoyundaki yanıltmalarla ne yapmaya çalıştığını da hepimiz biliyoruz."

Beştaş, geçirdiği kazadan sonra kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direkt aramadığını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ve birçok partiden üst düzey isimlerin arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu da söyledi.


Kaynak: halktv

Editör: Derya çelik