Gazete Emek-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de Şişli Halaskargazi Caddesi'nde bir bankadan çıktıktan sonra 17 yaşındaki tetikçi Ogün Samast tarafından katledildi. Dink, katledilişinin 16’ncı yıl dönümünde katledildiği yerde anılıdı. Anmaya çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve STK temsilcisi katıldı.

‘HEPİMİZ HRANTIZ’
Yüzlerce kişi ellerinde Ermenice, Kürtçe ve Türkçe "Hrant için adalet için" ve "Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeni'yiz’ yazılı dövizlerle Dink’in katledildiği yerde bir araya geldi. Şişli’deki Sebat Apartmanı’nın önünde bir araya gelenler Dink’in öldürüldüğü noktaya kırmızı karanfil ve Agos Gazetesi bırakarak mum yaktı.

Burada toplananlar, "Faşizme inat kardeşimizsin Hrant" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı.

DİNK KATLEDİLMEDEN BİR HAFTA ÖNCE YAZMIŞTI
Hrant Dink ölmeden bir hafta önce, "Neden hedef seçildim" başlıklı yazısında, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birileri karar verdi ve 'Bu Hrant Dink artık çok olmaya başladı... Ona haddini bildirmek gerek' diyerek harekete geçti. Kabul ediyorum, kendimi ve Ermeni kimliğimi çok merkeze alan bir iddia bu. Abarttığım öne sürülebilir. Ne var ki benim ruhsal algılamam bu... Elimdeki veriler ve yaşadıklarım bana bu iddiam dışında bir seçenek bırakmıyor. İyisi mi şimdi bana düşen tüm yaşadıklarımı ve sezgilerimi sizlere aktarmak. Sonrası sizin bileceğiniz."

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim