Gazete Emek- Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu bugünkü yazısında; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 'YSK üyelerine hakaret' ettiği gerekçesiyle açılan davada hapis cezası vermeyi kabul etmediği için davadan alındığı iddia edilen hakim Hüseyin Zengin’in HSK’ye vermeye hazırlandığı ifadesine yer verdi.

Terkoğlu, "İmamoğlu kavgası başka bir yere gidiyor" başlıklı yazısında; Zengin’e yakın bir kaynağa, “HSK müfettişlerinin söz konusu süreci sormaları halinde hâkim Zengin’in neler anlatacağını” sorduğunu belirterek şunları aktardı:




 

"BİZ İSTİNAF MAHKEMESİNDE ÇÖZDÜK"


 

"Daha önceki yazdıklarıma ek olarak söyleyecekleri arasında bir ifade dikkatimi çekti:

'Anadolu Adliyesi Başsavcısı İ.U. bana, Ekrem İmamoğlu’na ceza verirsen biz istinaf mahkemesini de çözdük. Tüm istinafların başkanı M.B. cezayı onatacak. Yargıtay sürecini de çözmek için çalışıyoruz. Yani senin kararın üst mahkemelerde de onaylanacağı için sorun yaşamayacaksın.'

Hani, İmamoğlu’nun ahmak davası İstinaf’a gidiyor, birileri “Orada bozulur herhalde” diyor ya... Hüseyin Zengin’e yapılan telkine bakarsanız sadece yerel mahkeme değil, yukarısı da ayarlanmış! İmamoğlu’na ceza isteyen savcı Furkan Okudan’a, cezadan sonra terfi gibi bir görev verilmesi, ayarlama işini neredeyse gözümüze sokuyor.

Elindeki tartının ayarı bir kere bozulmaya görsün. Pireyi deve yapıp yorgan da yaktırır, pire kadar iğne deliğinden deveyi de geçirir. Bir gün, bozduğun kantar seni de tartarsa adaletin ne olduğunu belki de o gün anlarsın."


 

Editör: TE Bilişim