Gazete Emek-Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını kabul etmemesi ve masadan kalktığını ilan ederek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’a çağrı yapmasıyla başlayan kriz sürüyor.

İmamoğlu ve Yavaş'a tepki: Emeğimiz var

Yaşanan krize ilişkin Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Dikbayır, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Yavaş ve İmamoğlu’na tepki gösterdi.

Akşener’in CHP’li başkanlara adaylık çağrısı yapma nedenini, "Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP rozetini taşıyor ama biz bizim belediye başkanlarımız biliyorduk" ifadeleriyle açıklayan Dikbayır, şunları söyledi:

"Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP rozetini taşıyor ama biz bizim belediye başkanlarımız biliyorduk. Emeğimiz var, seçmenimiz oy attı. Genel başkan bu nedenle rahatlıkla söyledi. Ben bunların görevlerine devam etmeli kısmına da doğru bulmuyorum."

"Belediye başkanlarını bizim zannediyorduk, maalesef değilmiş"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sürecinde CHP ve İYİ Parti'nin birlikte çalıştığını vurgulayan Dikbayır, "Sandık üzerinde miting yaptık. Biz çadır attık İstanbul'a. Biz bu belediye başkanlarını bizim zannediyorduk, maalesef değilmiş" diye konuştu.

Millet İttifakı, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek, ortak cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklama kamuoyuyla paylaşılacak. Adayın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.


Kaynak: t24

Editör: Derya çelik