Gazete Emek- Konya’da Ayşe Dırla’yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’a engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker, bugün bir kez daha hakim karşısında çıktı. Mahkeme, Şeker’in cezasını 10 yıl 10 aya düşürdü. Ancak tahliye kararı vermedi.

Konya’da, 5 Şubat 2020 tarihinde sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’a engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12 buçuk yıl hapse çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşma, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 14.00’da görülmeye başladı.

Mahkemenin, Yargıtay kararını dikkate alarak ‘haksız tahrik’ indirimi en üst seviyeden uyguladı, Şeker’in cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü. Ancak tahliye kararı verilmedi, Kadir Şeker tutuklu kalmaya devam edecek.

Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker, duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yaptı. Şeker, “Kadir kimseye ne saldırmış, ne hakaret etmiş, ne sorgulamıştır. Sadece bir kadının ağlama sesine gitmiştir, maalesef tebelleş olunmuştur adamın elinden kendini kurtaramayıp kendini savunmak zorunda kalmıştır. Olay çevrilmiş ve kasten adam öldürmeye çevrilmiştir, biz bunu kabul etmiyoruz kardeşim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020’de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi’ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Bu sırada Özgür Duran’ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şeker’e, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker’in cezası haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Kaynak: Yol haber

Editör: TE Bilişim