Gazete Emek- Karşıyaka Belediyesi işçilerinin işten atılmasının üzerinden bir hafta geçti. İşçilerin Belediye Binası önündeki direnişi sürerken işçilerin atıldığı tesislerdeki işçiler ise fazla mesaiye kalıyor. Personel yetersizliği dolayısı ile fazla mesaiye bırakıldıklarını belirten bir işçi, "Fazla mesai ücretlerini de parça parça alacağız sanırım" dedi. Atılan işçilere sunulan gerekçelerden birisi ise istihdam fazlalığıydı.
PERSONEL AŞ İŞÇİLERİNİN ÜCRETLERİ EKSİK YATIRILDI
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi'nin diğer şirketi Personel Aş.'de çalışan işçilerin Temmuz ücretinin yüzde 26'sı yatırıldı. Ücretlerinin yedi bin lirasının hesaplarına yattığını gören işçiler duruma tepki gösterdi.
CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ: KÖPRÜ OLALIM SORUNU ÇÖZELİM
Karşıyaka Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri direnişte olan işçileri ziyaret etti. Aralarında Sedredil Coşkuner, Ali Durak, Muharrem Ekti'nin de olduğu bir grup meclis üyesinin ziyaretinde konuşan Sedredil Coşkuner, işçi çıkışları olduktan sonra olayı öğrendiklerini söyleyerek, "CHP'li meclis üyeleri olarak işçilerin ekmeği ile oynanmasına karşıyız. Taleplerinizi alıp bir köprü olarak Belediye Başkanına iletmek amacımız. Ortak akılla çözüm istiyoruz. Menemen'in halini görüyoruz. Ülkeyi bu hale biz getirmedik. Karşıyaka'nın malına mülküne bu iktidar haciz koymuş. AKP'li meclis üyeleri burada şov yapacağına bu icralar kaldırılsın. Biz de hesabını soralım" dedi. Sendikacılar ise tek taleplerinin işçilerin işe geri dönmesi olduğunu vurguladılar.
Genel İş 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barış Okur, 65 gün direniş sergileyen Çiğli Belediyesi işçilerinin işe dönüşleri ile ilgili anlaşmaya varıldığını belirterek, "Hangi parti olursa olsun fark etmiyor. Menemen'de atılan işçilere desteğe gidiliyor, kendi bulunduğun belediyede sorun varsa onları buraya da bekliyoruz. Pek çok işten çıkarılma gördük. Buradaki çıkarılış şekli çok kötü" dedi.
Meclis üyelerini de tıpkı belediye başkanı gibi halkın seçtiğini belirten Okur, "Yetkisiz değilsiniz. Keyfî uygulamalara karşı sizi de ilçe örgütünü de buraya arkadaşların arasına bekliyoruz. Somut gelişme olmazsa eylemlerimiz artarak devam edecek" dedi. İsçiler de "İşimizi istiyoruz", "İşimizi geri alacağız" sloganları attı. Tekrar söz alan Sedredil Coşkuner'in, "Sendika da bu işin içinde" iddialarını sorması üzerine açıklama yapan Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, "Biz işten çıkarılmaların olduğu gün Disiplin Kurulu toplantısı için gitmiştik. Bütün tesislere polis geldiği, toplu çıkışların olduğu söylendi. Biz de çıktık oradan, Disiplin Kurulu yapılamadı" dedi.
Gümüştekin, "Sonrasında ilçe başkanı ile görüşmeler yapılmış. Benimle birlikte iki sendikacının da içinde olduğu bir komisyonun olduğu söylenmiş. Biz sendikayız, sendika hiçbir zaman 'işçinin çıkışını verin' diye bir şey yapamaz. İşe alınsınlar diye arkasında dururlar" şeklinde konuştu.
Daha sonra belediye binasına giren Meclis Üyeleri bir süre sonra çıkarak, başkanın belediye binasında olmadığını, randevu alıp görüşeceklerini söyleyerek ayrıldı.
YANGIN DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERİ DE ETKİLEDİ
Yamanlar'da çıkıp mahallelere ulaşan yangın nedeni ile evleri yangın bölgesine yakın olan işçiler alandan ayrılıp evlerine gitti.
Kaynak: Evrensel