Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX Tv’de İlker Karagöz’ün konuğu oldu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Emin olun yapıcı bir eleştiri gelmedi. Erdoğan’ı dinlediğinizde en azından şurası doğrudur diyebilirdi. Ama bana göre sağlıksız bir eleştiri yaptı. Her şey burada var mı diye sorarsanız her şey burada yok. Bu bir ortak mutabakat metni. Altı liderin bir araya gelip ‘bunu hayata geçireceğiz’ dedikleri güzel bir metin.”

“Parlamentoda yeni bir yasal düzenleme yapmayı öngörüyoruz. Yolsuzluklar konusunda duyarlıyız, gelir dağılımının eşit olması konusunda duyarlıyız. İstihdam yaratma konusunda duyarlıyız. Çiftçilerin, üreticilerin kazanması konusunda duyarlıyız. Sanayicilerin teknolojiye yatırım yapması konusunda duyarlıyız. Biren fazla konumuz var ve bütün bunların tümünü ele aldık. Eksikliklerimiz olabilir. Hayat dediğiniz durağan değildir ve her değişim yeni krizler yaratabilir. Önemli olan burada bir araya gelip ‘bir sorun mu var, biz bunu çözelim’ demek.”

“Devleti bir kişiye teslim ederseniz bir kişi bunu yapamaz. Yapmadı da zaten, yapamadılar da zaten. Onlar Cumhur İttifakı diyorlar değil mi? Cumhur İttifakı’nın böyle bir çalışması var mı? Bir masanın etrafına gelip Türkiye’nin sorunlarını tartıştılar mı? Hayır. Tam tersini yaptılar. Bir araya geldiler ‘biz Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız’ diye.”

“Tank Palet Fabrikası’nı kime verdiler? Tank Palet Fabrikası’nın Katar Ordusu’ndan alınıp şanlı Türk Ordusu’na verilmesini savunan kim? Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler.”

“Bunların tarım bakanı Fransa’ya gidip Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle madalya almadı mı? Bunu herkes biliyor. Yerliliği ve milliliği savunan zaten biziz. Kendimiz üretmek zorundayız. Eğer kendimiz üretebilirsek bir değeri vardır.”

“GERÇEKTEN SAYIŞTAY’A GİDECEĞİM”

“Bakın şimdi gerçekten Sayıştay’a gideceğim. Biz bir rapor hazırlattık; Türkiye’nin 418 milyar dolar parasının iç edildiğini biliyoruz. Şimdi bizim bütçemizi parlamento kabul eder, bütçenin nerelere harcandığını denetleyen kurum da Sayıştay. Kimin adına denetler? TBMM adına denetler. O zaman TBMM adına denetim yapan kurumun bizim hassasiyetlerimizi dikkate alması gerekir. Sadece bizim değil 85 milyonun hassasiyetlerini dikkate alması gerekir. Sayıştay’ın raporlarını alacağız ve bakacağız. 418 milyar dolar paranın nerelere nasıl iç edildiğini o raporlarda görmek istiyoruz biz. O raporlarla bizim raporları karşılaştıracağız.”

“Bütün bu kurumların başına liyakatli olanı getireceğiz. Durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız. Rakamların doğru dürüst bilinmediği bir Türkiye gerçeği var. Bürokratlar görevlendirilecek ve bize gerçek bir Türkiye rakamı verin diyeceğiz. Veriler olmadan kararlar alamazsınız. Devlet bilgiyle, birikimle yönetilir. Devletin kurumlarının liyakatli olmasına önem vereceksiniz. Devlette liyakat vardır, siyasette yoktur. Ekonomide de adalet olmalı. Adaletin toplumun her alanında olmalı bizim de hedefimiz bu zaten.”

“Ne gücü var bu parlamentonun? AK Partili vekiller ellerini kaldırıp indiriyor. Yanlışı görüyorlar ama bir dönem daha milletvekili olmak için böyle yapıyorlar. TMSF, Canikli ile ilişki kurduktan sonra oradaki yolsuzluklar ne savcı tarafından soruşturulabilir, ne mahkemede kovuşturulabilir. Böyle kanun çıkardılar. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Siz rüşvet soruşturulmasın diye kanun çıkaran siyesi partiye nasıl oy veriyorsunuz? İlkokula giden çocuk bile bu kadarı olmaz der. 418 milyar dolar bulduk ama bu belki çok daha fazla.”

“Anayasa Mahkemesi’ne yeni başkan seçildi yürekten kutluyorum. Rakibi Yargıtay’da imza atmadan Anaysa Mahkemesi’ne çıktı. Onun yaptığı ayıp değil. Bir kişiye bağlıyım diyor. Beni asıl yaralayan Yargıtay’ın onu seçmesi. Özel kültürü olması gereken bir kurum Yargıtay. Neden o ismi üye yapıyorlar? Yargı kirlenirse devlet organize suç örgütüne dönüşebilir. Ben o zatın yemin törenine de katılmadım. O kişinin yemin törenine katılmak bile büyük bir ayıptır. Neyse ki namuslu, düzgün, ahlaklı insanlar var. Seçimde oy verenlere yürekten teşekkür ederim. Başkanı sadece törenlerde görürüm. Adaleti korumak herkesin görevi olmalıdır.”

“Meclis İç Tüzüğü’ne önemli bir düzenleme yapmayı taahhüt ettik. Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Bütçe parlamentoya geldiğinde onun yanında bir kanun teklifi daha var o da kesin hesap kanunu. Yani çıkan bütçenin paralarının nereye harcandığını gösteren kanun. Onu kimse tartışmaz, herkes bütçeyi tartışır. Şimdi biz diyoruz ki; bütçeyi tartışalım ama bir de geçen yılki bütçe ne oldu, nerelere harcandı bu tartışılmıyor. Bunun tartışılması için bir komisyon oluşturuyoruz ve bu komisyonun başkanlığına ana muhalefet partisinden bir kişi seçilecek. Biz iktidar olarak gidip onurla, gururla, şerefle ona hesap vereceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bu yolsuzlukların tarihe gömülmesi demektir.”

“Aselsan’da çalışan çok sayıda nitelikli personel nereye gitti? Yurt dışına Hani savunma sanayiiydi, hani nitelikli insanlar vardı? Bu nitelikli insanlar nasıl gidiyor? Bu konuda kamuoyuna bilgi verdiler mi? En değerli insanlarımız yurt dışına gitti, bunlar gönderdiler.”

“BİZİM GENLERİMİZDE 100 YILLIK KUVA-Yİ MİLLİYE GELENEĞİ VAR”

“Biz satılan Tank Palet Fabirkası’nı alıp ordumuza vereceğiz. Tank yapılacak demişlerdi nerede bu tank. Tank Palet’te 5 model tank üretildi. Deneme atışları yapıldı tamamı başarılıydı. Seri üretime geçirilecekti, engel oldular. Bu vatana ihanettir. Keşke bu konuda dava açılsa. Onların belgelerini gizliyorlar. Tank üreten Türkiye tank üretemez noktaya getirildi. Savunma sanayii farklı bir şeydir. Aselsan’ın nitelikli personellerinin tamamı yurt dışına gitti. En değerli insanlarımız yurt dışına gitti. Bunlar gönderiler. Onların tamamı Türkiye’ye gelecek. Biz tanklarımızı İHA’larımızı, SİHA’larımızı üreteceğiz. Bizim genlerimizde 100 yıllık Kuva-yi Milliye geleneği var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koltuğunda oturan kimseye el avuç açmaz.”

“Erzurum, Kars, Iğdır özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Burası canlı hayvancılıkta merkez olacak. Et üretiminde bereketli coğrafya insanların et kuyruğuna girmesine mahkum ediliyorsa burada bir sorunumuz var demektir. Bunlar yapamazlar. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Hangi bakan ne yapıyor? Hayatın gerçeğini et kuyruğundakiler, çocuğunun beslenme çantasına yemek koyanlar görüyor. Onları havuz medyası yazamaz. Onlar ihalelerle yandaş şirketlerden reklamlarla besleniyorlar. Zaten tirajları da göstermelik. Onların da tirajları incelensin. Çalışanların da promosyonları ödenmiyor.”

Editör: TE Bilişim