Gazete Emek - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşme talebinde bulunduklarını belirtti. İki ismin görüşmesi, yarın saat 17.00'de Memleket Partisi'nde gerçekleşecek.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşme talebinde bulunduğunu bildirdi.

Gazeteci Ruşen Çakır'a konuşan Kılıçdaroğlu, "Görüşme talebi bizden gitti. Yarın büyük olasılıklıkla görüşeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce görüşmesi yarın saat 17.00'de Memleket Partisi'nde gerçekleşecek.

Muharrem İnce, bugün Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada, "Milli Yol, Bağımsız Türkiye’ye gitmişse bize de gelecektir. Bekliyorum. Buyursun. Bana bir teklif falan yok. Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım" demişti.

İnce, şunları söylemişti: "Kemal Bey benden yaşça büyük. Doğrudur, genel başkanlığımı yaptı. Benim ağabeyimdir. Hürmet ederim. Siyaset başka bir şeydir. Uçakta Karayalçın’la karşılaştık. Karayalçın benim genel başkanımdı. İlgilendim, hürmet ettim. Ben CHP kültürü ile yetişmiş bir insanım. Bu insani bir çizgidir."

KILIÇDAROĞLU'NDAN PARTİLERE DESTEK ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklanmasının ardından siyasi partilere destek ziyareti düzenliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bu kapsamda Mill Yol Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve HDP'yi ziyaret etmişti.

Editör: Bekir GÜNEŞ