Gazete Emek- Kürt Müzik Grubu Koma Amed’in İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde vereceği konser iptal edildi.
Konsere saatler kala İstanbul Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından “uygun görülmedi” iddiasıyla keyfi bir şekilde yasaklandı.
Konser ileri bir tarihe ertelendi.
"Gerekçe gösterilmeden"
Yasaklama kararına dair yazılı açıklama yapan Sanatça Organizasyon ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), “Sanatça Organizasyon tarafından birçok şehirde düzenlenecek olan Koma Amed konserleri kapsamında, bugün de İstanbul’da, Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı Yahya Kemal Beyatlı Salonu’nda, Amed konserinden sonra ikinci konserimizi gerçekleştirecektik. Halkımızın da yakından takip ettiği üzere, Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nin başlamasıyla birlikte, tüm engellere rağmen Kürt sanatına dair alanlar genişlemiştir. Buna bağlı olarak, 30 yıldır yasaklar nedeniyle kendi topraklarında şarkılarını söyleyemeyen Koma Amed, 25 Ekim 2025’te Amed’de Newroz Alanı’nda yüz binlerce kişiye özgürlük ve barış şarkılarını ulaştırmıştır. Koma Amed’in birçok şehirde halkla buluşabilmesi ve özgürlük şarkılarını hep birlikte söyleyebilmesi için, organizasyonumuz tarafından 20 Aralık’ta Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı Yahya Kemal Beyatlı Salonu’nda Koma Amed konseri düzenlenmek istenmiştir. Konser hazırlıklarını yaptığımız sırada, Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından konserimiz hiçbir gerekçe gösterilmeden ‘uygun görülmedi’ ibaresiyle yasaklanmıştır” denildi.
Kaynak: MA




