Gazete Emek-İBB'nin borçlanma limitini aştığı iddiaları hakkında basına konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kimi aldatıyorlar? Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım. 16 milyon aklınızı başınızdan alır. İstanbul'a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Tiyatro oynamaya kalkmasınlar” dedi. Oyuncu Fırat Tanış, sosyal medya üzerinden İmamoğlu'na tepki gösterdi.

“TİYATRO OYNAMAYA KALMASINLAR”

İBB'nin borçlanma limitini aştığı iddiaları hakkında basına konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

‘Kimi aldatıyorlar? Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım. 16 milyon aklınızı başınızdan alır. İstanbul'a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Tiyatro oynamaya kalkmasınlar. İstanbullunun 300 tane yeni metrobüs hattındaki otobüsle buluşmasını 1.5 senedir engellemiş oldular. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tiyatro mu oynadı.”

FIRAT TANIŞ: DAHA ÇOK BEKLERİZ 

Bu açıklamanın ardından oyuncu Fırat Tanış, sosyal medya hesabından İmamoğlu'nu açıklamasını alıntılayarak tepkilerini dile getirdi.

Oyuncu Tanış, twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. Daha çok bekleriz. muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün.”


 

EKREM İMAMOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

İmamoğlu "Tiyatro sanatçısı @firattanis eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken “tiyatro yapıyorlar” dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim" açıklamasında bulundu. 


 

Editör: TE Bilişim