Gazete Emek - Mardinli dünyaca ünlü Kürt opera sanatçısı Pervin Çakar beklenmedik bir karar aldı. Edinilen bilgilere göre Kürt sanatçı Çakar, “Yaptığım müzik dinlenmiyor. İstediğim verimi ve gerekli desteği alamıyorum. Çoğu kez hırpalandı. Son zamanlarda yaşanan tüm olaylar beni de etkiledi. Motivasyonum bozuldu. Kendimi büyük bir savaşın ve mücadelenin içinde buldum. Halbuki müzik ruhu dinlendiren bir şey. Yapacak bir şey yok. Yolun sonu göründü. Tüm bunları kabul ediyor ve Kürtçe müziği bırakıyorum” dediği öğrenildi.

Nupel'in haberine göre Çakar, İtalyanca, Almanca, Fransızca opera yaptığını, kendi dilinde opera yapmanın kendisini hep heyecanlandırdığını ama yaptığı müziğin devlet destekli olması gerektiğini belirtti.

ÇAKAR AÇIKLAMA YAPTI

Pervin Çakar sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

Yoruldum sevgili dinleyenlerim ve takipçilerim yoruldum. Büyük heyecanla albüm kayıtları yapıp sizlerin beğenisine hep sunmaya çalıştım. Negatif eleştiriler, hakaretler ve beni hedef göstermeye çalışanlarla mücadele etmekten yoruldum. Hassas bir kalbim var. Ben ne Kürtlüğümden, ne kültürümden ne de sanatımdan koparım. Çünkü nereden geldiğini iyi bilen biriyim. Bana her nerede olursam olayım ilham verdi kimliğim. 

Opera benim hayatım. 20’li yaşlarımdan bu yana kendimi opera dünyasının engin deryasına attım. Şehir şehir, ülke ülke gezdim sesimi dinleterek. 2012 yılından sonra bütün enerjimi Kürt müziğini anlamak, dinlemek ve sevdiğim eserleri kaydedip sizlerle paylaşmak ile geçirdim. Patreon üzerinden bana gelen desteklerle/katkılarla ya da çoğu kez kendi çabalarımla bunu severek, isteyerek ve kimseye gönül koymadan yaptım. Çok güzel çalışmalar oldu kanımca.

Ben hepinizden razıyım. Fakat hayatı boyunca müzik dünyasında savaşmış ve mücadele etmiş bir kişi olarak çok kez kırıldım, kızdım, gözyaşı döktüm. Bir kaç tane daha hayata geçirmek istediğim albüm projem var. Asıl mesleğim opera o nedenle kendi alanımda eğitim aldığım operaya yoğunlaşmak istiyorum. Bunu anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum. Kürt müziği hep kalbimde. Çünkü eşsiz. 

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım

Editör: Bekir GÜNEŞ