Gazete Emek- Oyuncu Ezgi Mola hakkında, Batman'ın Beşiri ilçesinde İpek Er'e tecavüz ederek intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

Sedat Peker'den "Tayyip abi ile helalleşeceğiz" dediği videoya ilişkin geri adım

 Mola'nın 20 Ağustos 2020'de sanal medya hesabından "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" paylaşımı yapmıştı.

Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun yerine getirmeyi düşündüğü kişiyi açıkladı

Tecavüz faili Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, paylaşımla ilgili Mola hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Mola hakkında "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "Hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

Diyarbakır'da ilginç istifa dilekçesi! Çok sayıda kişi AKP önünde tepki gösterdi

NE OLMUŞTU?

Musa Orhan’ın tecavüzüne maruz kaldıktan sonra intihara sürüklenen İpek Er, 34 gün verdiği yaşam mücadelesini 18 Ağustos 2020’de kaybetmişti. İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli jandarma Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu anlatmıştı. Musa Orhan hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. Orhan hakkında, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak Musa Orhan tutuksuz yargılanıyor.

Ağrı'da AKP'nin yüzde 80 oy aldığı köyden toplu istifa: 19 yıldır Erdoğan'ın izinde yürüyorduk

HAZAL KAYA'DAN EZGİ MOLA'YA DESTEK

Ezgi Mola'ya bir destek de Hazal Kaya'dan geldi. Hazal Kaya:

Bir tecavüzcü şerefsize,tecavüzcü şerefsiz demiş@ezgimola ne var bunda? Musa Orhan aynı zamanda tecavüz ettiği kadının ölümüne sebep olmuş bir KATİL ve SERBEST.Tekrar bir kadının canını almayacağının garantisini kimse veremez! #YalnızDeğilsinEzgiMola

"SUÇLANACAK BİR EZGİ MOLA KALMIŞTI"

Oyuncu Beren Saat, Mola'nın karesini Instagram'dan paylaşıp, "Çivisi çıkmış bir ülkede suçlanacak bir tek Ezgi Mola kalmıştı. Yalnız değilsin Ezgi Mola" diye yazdı.

TARKAN’DAN DESTEK

Mola, hakkında verilen hapis cezasının ardından ünlü pek çok isimden destek görmüştü. Ünlü şarkıcı Tarkan’da Mola’ya destek verdiğini belli eden bir paylaşım yaptı. Tarkan paylaşımına “Yanındayım Ezgicim… #EzgiMolaYalnızDeğildir” notunu düştü.

SEDAT PEKER  DE DESTEK VERDİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Musa Orhan’a tecavüzcü dediği için mahkemeye verilen oyuncu Ezgi Mola’yla ilgili paylaşımda bulundu.

Paylaşımında  Tolga Ağar’a ‘tecavüz’ gödermesi  yapan Peker, şunları yazdı:

“Akp milletvekili tolga ağar tarafından tecavüze uğrayıp sonrada öldürülen Yeldana Kaharman Hanımın çelişkili adli tıp raporuna rağmen soruşturma açılmazken başka tecavüzcülere karşı laf söyleyen Ezgi Mola hanımefendiye dava açılması insanlığın ve vicdanın bittiği andır.”

Sosyal medya kullanıcıları Ezgi Mola hakkında dava açılmasına tepki gösterirken, Mola'ya destek verdi.

İşte o destek mesajlarının bazıları şu şekilde;

EZGİ MOLA: BİZİ SEVGİ KURTARACAK

Ezgi Mola hakkında açılan dava hakkında sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yaptı. Mola, “Yalnız olmadığımı böylesine hissetmek çok güzel canlar” dedi.

Mola, açıklamasında şunları söyledi:

“Yalnız olmadığımı böylesine hissetmek çok güzel canlar. Hepinize çok teşekkür ederim , sizleri çok seviyorum ve biliyorum ki bizleri sevgi kurtaracak.”

“16 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Musa Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, sosyal medya üzerinden yazılan mesajların bazılarının hakaret içerdiğini tespit ettiklerini belirtti.

Hakaret içerikli paylaşım yaptıkları ileri sürülen Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ve Selçuk Balcı hakkında suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettiklerini belirten Avukat Akkuş, müvekkili hakkında örgütlü linç kampanyası yürütüldüğünü öne sürdü.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim