Gazete Emek- 25 yaşındaki genç oyuncu Miléna Radulovic, verdiği röportajda 9 yıl önce ünlü 68 yaşındaki yönetmen Miroslav Aleksić tarafından tecavüze uğradığını açıkladı. Radulovic'in açıklaması büyük yankı uyandırdı.

Altın fiyatlarında hızlı düşüş! Uzmanlardan altın konusunda kritik uyarı

Milena Radulovic'in tecavüze uğradığını itiraf etmesi ülkede olay yaratırken sosyal medyada 'yalnız değilsin' etiketiyle çok sayıda kullanıcı destek verdi.

Yalnız değilsin, diyerek destek verdiler

Genç oyuncu Radulovic'in açıklamaları sonrası Sırbistan'da binlerce kadın “Nisi sama/Yalnız değilsin” başlığı altında sosyal medyada başlatılan kampanyaya katılarak destekte bulunuyor.

Mustafa Ceceli'nin 'şeyhim' dediği kişiden AKP'ye sert sözler

Bakan 'cesaretinden' dolayı tebrik etti

Sırbistan Kültür Bakanı Maja Gojkoviç, oyuncu Miléna Radulovic'i cesaretinden dolayı tebrik ederken yaşananları Sırbistan’ın Harvey Weinstein davası olarak nitelendirdi.

Cezasız kalmayacak

Yapılanların cezasız kalmayacağını vurgulayan Bakan Gojkoviç, ”Milena'ya, acı ve işkenceye maruz kalan diğer tüm kadınlara büyük destek veriyorum. Bu konu hakkında konuşma cesaretleri ve kararlılıkları için olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, yaptığı Boğaziçi paylaşımını yoğun küfür üzerine sildi

Sırbistan Başbakan Yardımcısı Zorana Mihajloviç de Aleksiç davasında “Şiddeti bildiren kız ve kadınlara şükranlarını” dile getirdi.

Aleyna Tilki: Bütün vücudum kitlendi, yürüyemiyorum

 
Uygunsuz bir şekilde bedenine dokunduğunu itiraf etti

Ünlü oyuncu Sara Zeljkovic de 68 yaşındaki yönetmen Aleksić'in tacizine uğradığını belirtti. 16-17 yaşındayken Aleksiç'in ofisine gittiğini söyleyen Zeljkoviç, ofisine davet ettikten sonra uygunsuz bir şekilde bedenine dokunduğunu itiraf etti.

Serbest bırakılan Boğaziçi öğrencileri gözaltında yaşadıklarını anlattı: Cinsel tacize maruz kaldım

Diğer bir oyuncu ise Danijela Stajnfeld. 37 yaşındaki Stajnfeld, geçen yıl Heal Me adlı belgesel filminde, Sırbistan film endüstrisinde etkili bir adam tarafından tecavüze uğradığını söyledi. Tutuklu yargılanan Miroslav Aleksić ise tüm suçlamaları reddediyor.

Kaynak:Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim