Gazete Emek-1 Mayıs Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü öncesinde Taksim Meydanı, çevresi ve Gezi Parkı demir bariyerle kapatıldı. Taksime çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı.

TAKSİM'E ÇIKMAK İSTEYENLER GÖZALTINA ALINDI
1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim’e yürümek isteyenler gözaltına alındı. Polis, gazetecilerin çekim yapmasına da engel oldu.

Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı.

Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu. Enerj-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı.

Elmadağ tarafından Taksim’e yürüyen Mücadele Birliği üyeleri de polis tarafından gözaltına alındı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Öte yandan sabah saat 06.00’da Taksim'e çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Araö trafiğinin engellendiği yollar şu şekilde: “Sıraselviler Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Sadri Alışık Sokak - Atıf Yılmaz Caddesi, Balo Sokak - Turnacıbaşı Caddesi, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescit Caddesi, Meşrutiyet Caddesi, Hamalbaşı Caddesi, Kamer Hatun Caddesi, İlk Belediye Caddesi, Ensiz Sokak, İnönü Caddesi, Mete Caddesi.”

Gün boyu trafiğe kapalı olacak yolların dışında araç sürücülerinin kullanacağı alternatif güzergahlar da belirlendi. Bu güzergahlar, Refik Saydam Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Meclis-i Mebusan Caddesi, Tersane Caddesi, Mebusan Yokuşu, Boğazkesen Caddesi, Defterdar Yokuşu ve Kemeraltı Caddesi olarak belirtildi.

Kaynak: Evrensel 

Editör: Derya çelik