Gazete Emek - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile CHP Genel Merkezi'ndeki makamında bir araya geldi. CHP lideri Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ile Gül Çiftci eşlik etti.

Bir nezaket ziyareti olacağı belirtilen görüşmede yerel seçimde iş birliğinin de gündeme gelmesi bekleniyordu. İkili görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Ancak seçimelre ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmadı. 

Özgür Özel'den İnce açıklaması

Özel de, “kendileri partimize hayırlısı olsun ziyaretine geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Görüşmede memleket meselelerini halın meselelerini konuştuk önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde olmak noktasında fikir birliğine vardık. Biz görüşmemizi yaparken bir yandan sizlerin yaptığı yayınlarda bugün CHP’nin açıklayacağız CHP başkan adaylarından bahsedildiğini takip ettik. Arkadaşlar dün AYM kararını hiçe sayan dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında CHP olarak bugün yapılacak MYK toplantımızın ardından yapılan PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını dün bir sosyal medya paylaşımıyla duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacağınız. MYK’mızın ve parti meclisimizin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz anayasaya karşı darbe girişimidir. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde bugünkü gündemle parti meclisimiz yeniden toplanacaktır” açıklamasını yaptı. Özel, sözlerinin devamında da İnce ile gerçekleştirdikleri görüşmeye değindi.

İnce: Memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda; yargı bizi yoksulluğa sürüklemekte!

Görüşmenin ardından ikili kameraların karşısına geçti. İnce, yaptığı açıklamada, "Seçim süreciyle ilgili kaygılarımızı dile getirdik. Biliyorsunuz bu memleketin adliyesi zaptiyesi mülkiyesi ele geçirilmiş durumda, memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda yargının olmadığı bir yerde ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değildir. Eğer yargı Türkiye’de adalet dağıtmıyorsa o ülkede yoksulluk kaçınılmazdır. Bir kez daha tekrar edeyim yargı karın doyurur. Türkiye’de yargı aklını başına almalıdır. Türkiye’de yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün dolar 30 lira olmuşsa euro 35 liraya doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu yargıçlardır, hakimlerdir, siyasetçilerdir. Bu beni ürkütüyor. Baskılanmış bir döviz yargı eliyle birtakım hizaya getirmeler memleketimizin geleceği açısından bizi ürkütüyor. Son seçimde ne yazık ki hem cumhurbaşkanlığını hem meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var. Bu psikolojik üstünlükle bu seçimlere giriliyor. Onun için sayın Özgür Özel’e, CHP amiral gemisidir. O konuda görüşlerimizi aktardır" ifadelerini kullandı.

Oto piyasasında yeni düzenleme! Oto piyasasında yeni düzenleme!

İnce, yerel seçimlere ilişkin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıklamıştı.

İmamoğlu da İnce'nin desteğine ilişkin olarak, "Çok net İstanbul'u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim" açıklamasını yapmıştı.

Editör: Bekir GÜNEŞ