Gazete Emek-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın "terör soruşturması" diye adlandırdığı, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli hakkında hazırlanan raporun savcılığa teslim edilmesini değerlendirdi.

Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "İstanbul sokaklarında süpürge yapan, İSPARK'ta araba park ettiren çocukların amcasından, kız kardeşinin kocasından terör örgütüyle temas üretene soruyorum: Senin bakan yardımcının yurt dışında firari FETÖ'cü kardeşi var mı yok mu" sorusunu yöneltti. Özel ayrıca 15 Temmuz sonrası cezaevine konulan Mehmet Dişli'nin kardeşi Şaban Dişli'nin Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi olduğunu hatırlattı.

Özel, konuya dair şunları dile getirdi:

"ŞİMDİ RAKAMLARA BAKACAĞIZ"
"Kötülüklerin bakanı, suçişleri bakanı Süleyman Soylu eveledi geveledi, bir yıldır rakam verdiği dosyayı şimdi savcılığa vermiş. Göreceğiz, takip edeceğiz. 709 kişinin kendi hakkında, 959 kişinin yakınları hakkında, toplam 1668 kişi hakkında 'terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı' diye bir açıklama vardı. Şimdi bu rakamlara bakacağız, ne söylediğine bakacağız."

"HOLLANDA BÜYÜKELÇİMİZ KİM, KARDEŞİ NEREDE?"
"Önce şunu söyleyelim: Sen Büyükşehir Belediye Başkanlarını işe aldıkları kişiler, onların işe alınırken bulunmayan sabıkaları üzerinden, hatta yakınlarının terör örgütleriyle irtibatı iltisakı üzerinden bakıyorsan, bir dön bak, biz de bakalım da sana şunu sorarlar: Kardeşten yakın olmaz herhalde. Hollanda Büyükelçimiz kim? Kardeşi nerede? Arabasında bayrak var adamın, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Hollanda'da, Cumhurbaşkanı'nın, T.C.'nin temsilcisi Şaban Dişli. Kardeşi kim? Darbenin fiilen bir numarası, şemaya göre iki numarası. Çankaya Köşkü'nde helikopterden inene kadar, o günkü Genelkurmay Başkanı, şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 12 yıl boyunca bir karış mesafesinde adam. Darbenin fiilen bir numarasının kendisi, cezaevinde, kardeşi Hollanda'da Türkiye'yi temsil ediyor. Sonra İBB'deki süpürgeciye diyor ki 'Senin biraderin bir terör örgütüyle ilişkisi varmış, onun için Ekrem suçlu' diyor. Yazıklar olsun ya!"

"İSMAİL ÇATAKLI'NIN KARDEŞİ FETÖ FİRARİSİ DEĞİL Mİ?"
"Peki bu soruma açık net cevap verin: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruyorum; bakan yardımcının, İsmail Çataklı'nın kardeşi yurt dışında FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki değil. 'Benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil' de. Ondan sonra oturalım konuşalım. Terbiyesizliğinde de bir haddi var hududu var."

Özel, açıklamasının soru cevap bölümünde de çağrısını yineledi: "İstanbul sokaklarında süpürge yapan, İSPARK'ta araba park ettiren çocukların amcasından, kız kardeşinin kocasından terör örgütüyle temas üretene soruyorum: Senin bakan yardımcının yurt dışında firari FETÖ'cü kardeşi var mı yok mu? Sen bunu açıkla. Sorun 'yok' desinler." 

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim