Gazete Emek - CHP Diyarbakır milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu’nun seçim çalışmasına destek vermek için Diyarbakır’a giden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Medyascope’tan Ferit Aslan'a konuştu.

28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldüğü Roboski’de helalleşmenin nasıl sağlanacağıyla ilgili Özel, şunları söyledi:

Genel Başkanımızın helalleşmeyle ilgili ilk açıklamalarında en önemli maddelerden bir tanesi de Roboski konusuydu. Roboski’de yaşanan meseleyle ilgili sadece soruşturmak, hesap sormak değil. Sayın Genel Başkanımızın devlet adına özeleştiri yapmak ve bu konuda gerekli özrü dilemek, ailelerle helalleşmek, kucaklaşmak boynunun borcu olacaktır. Roboski’de son derece tartışmalı bir şekilde, masum bir şekilde ekmeğinin peşinde olan köylüler, küçük yaşta, gencecik çocukların birileri tarafından önce öldürülme talimatı verildi, sonra bu talimatı vermekle övündüler. Ardından da olay ortaya çıktığında da tüm yönleriyle soruşturulması ve devletin bu konuda özür dilemesi gerçekleşmedi. Helalleşme vaadinde önemli bir adımdır.”

Editör: Bekir GÜNEŞ