Gazete Emek-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin parlamentosuna yıllık konuşmasını yaptı.

24 Şubat'ta birinci yılına girecek savaşın sorumlusunun "Batılı elitler" ve "Kiev rejimi" olduğunu öne süren Putin,  “Ukrayna’ya ne kadar uzun menzilli silah sevk edilirse tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzaklaştıracağız” dedi.

Sputnik'in haberine göre Putin'in "ulusa sesleniş konuşması" olarak da yorumlanan ve ülkede televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"BARIŞÇIL ÇÖZÜM İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK" İDDİASI
"Batı, özel askeri operasyon başlamadan önce de Ukrayna’ya hava savunması tedarik etmek için müzakere ediyordu. Onur, güven, edep konseptleri Batı’ya göre değil. Bütün dünyanın üzerine tükürmeye alışkınlar.

Donbass’taki cumhuriyetler Rusya’nın onları kurtarmaya geleceğine inandı ve bekledi. Rusya, Donbass’taki sorunları barışçıl yollarla çözmek için her şeyi yaptı. Batı’yla yapıcı diyalog için hazırdı ve yıllarca ortak güvenlik mimarisi için birlikte çalışmayı teklif etti. Batı ise bu sırada köle haline gelmiş Ukrayna’yı büyük savaşa hazırladı ve bugün de bunu yaptığını kabul ediyor."

İŞGAL GİRİŞİMİNİ "EVİMİZİ VE İNSANLARIMIZIN CANINI KORUYORUZ" DİYE SAVUNDU
"Rusya sadece kendi çıkarlarını değil, dünyanın medeni ülkeler ve diğerleri olarak bölünmemesi gerektiğini kararlılıkla savunuyor. Biz kontrol altına almak için güç kullanırken savaşı serbest bırakan Batı oldu. Evimizi ve insanlarımızın canlarını koruyoruz, Batı’nın istediğiyse sınırsız hakimiyete sahip olmak."

"CİNİ ŞİŞEDEN ÇIKARAN BATI"
"Dünya üzerinde hiçbir ülkenin ABD kadar yurt dışında askeri üssü yok, yüzlercesini kurdular. Rusya, Kiev rejiminin esiri haline gelmiş Ukrayna halkıyla savaşmıyor. İnsanları harcanacak birer metaya çevirdiler. Bunun sorumluluğu tamamıyla Batılı elit kesimler ve Kiev rejimine aittir.

Batı şimdiye dek Ukrayna’ya askeri yardım olarak 150 milyar dolar harcadı, Ukrayna’ya para akışının azaldığını da gözlemlemiyoruz. Cini şişeden çıkaranın Batı olduğunu dünyada kimse unutmuş değil."

"UKRAYNA'YI RUSYA KARŞITI HALE GETİRDİLER"
"Batı, Ukrayna'daki neonazi ideolojiyi görmezden geliyor. Ukrayna’daki neonaziler, kendilerini kimlerin varisi olarak gördüklerini gizlemiyorlar, ekipmanlarının üstüne gamalı haçlar ve Nazi isimleri yerleştiriyorlar.

1930'larda Batı, Almanya'da Nazilerin iktidara gelmesinin yolunu fiilen açtı, şimdi de Ukrayna'yı 'Rusya karşıtı' hale getirdiler."

"SAVAŞ ALANINDA RUSYA'YI YENMEK İMKANSIZDIR"
"Savaş alanında Rusya'yı yenmek imkansızdır, bu nedenle giderek daha agresif bilgi saldırıları gerçekleştiriliyor.

Her zaman yalan söylüyorlar, kültürümüze, Rus Ortodoks Kilisesi'ne yönelik saldırıları durdurmuyorlar. Batılı elitler Rusya'ya stratejik yenilgi yaşatarak bizi sonsuza dek bitirme hedefini gizlemiyor.

Çokuluslu halkımızın özel askeri operasyon konusunda ilkeli bir tavır almasından ve Donbass'ı koruma eylemlerimizi desteklemesinden gurur duyuyoruz.

Ukrayna’ya daha ne kadar uzun menzilli sistemler ulaşırsa, tehdidi rusya sınırlarından o kadar uzaklaştıracağız.

Rusya karşıtı yaptırımlar sadece araç. Batı’nın amacı Rus halkına acı çektirmek."

TANDIK PROPAGANDA: LGBTİ KARŞITLIĞI VE "AİLE" ÖVGÜSÜ
"ABD’nin 2001'den beri başlattığı savaşlar sonucunda yaklaşık 900 bin kişi öldü ve 38 milyondan fazla kişi mülteci oldu.

Batı’da yaptıklarına bakın: Rahipler eşcinsel evlilikleri onaylıyor. Anglikan Kilisesi, cinsiyetsiz bir tanrı düşüncesi değerlendiriyor. Onları bağışla Tanrım, ne yaptıklarını bilmiyorlar. Dünya dinlerinin kutsal kitaplarına bakarsanız orada her şey yazıyor: Ailenin ne olduğu, ailenin erkekle kadının beraberliğinden oluştuğu belirtiliyor. Ancak Batı’da kutsal metinler de sorgulanır hâle geldi."

Kaynak: Evrensel 

Editör: Derya çelik