Gazete Emek - Gazeteci Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir isimli bir kişiye yumruk atan E.A’ya ilişkin olduğu değerlendirilen “Eline sağlık” ifadeli sosyal medya paylaşımıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla resen soruşturma başlattı.

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

PROGRAMDAKİ SÖZLERİNE DE SORUŞTURMA

Başsavcılık tarafından Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023’te yayınladığı videoda, Ankara’da gerçekleştirilen “İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi”ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” iddiasıyla resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Altaylı’nın, soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

RASİM OZAN KÜTAHYALI: BENİM DE İFADEMİ RİCA ETTİLER

Akşam saatlerinden itibaren Fatih Altaylı hakkında iddialar ortaya atılırken en dikkat çekici paylaşım iktidara yakınlığı ile bilinen Rasim Ozan Kütahyalı’dan geldi. Kütahyalı paylaşımlarında, “Fatih Altaylı ile ilgili devlet içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor.” dedi.

Kütahyalı ardından attığı tweette de “Altaylı’ya bir şeyler olacak ama ne olacak ben de bilmiyorum” diyerek soruşturma açılacağına dair işarette bulunmuştu.

Editör: Bekir GÜNEŞ