Gazete Emek- Tutuklu bulunan Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP hakkında kapatma davası açılmasını eleştirdi.

Bilgen, cezaevinden avukatları aracılığıyla paylaştığı sosyal medya mesajında, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun önce KHK ile mesleğinden uzaklaştırılmasını ve şimdi ise milletvekilliğinin düşürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Bedeli ödenmeyen hiçbir kazanımın kalıcı olmayacağını ifade eden Bilgen, “Siyasi mücadelelerin meşruiyet zemini, toplumsal vicdan ve hafızadır. Parti kapatma ve siyasi yasakların çözüm olmadığı bilindiği halde yeniden gündeme gelmiş olması çaresizliğin ve tıkanmanın kaçınılmaz bir sonucu olmuştur” dedi.

Hakkında 5 yıl süreyle siyaset yasağı istenen HDP'li isimler belli oldu

Bilgen, Türkiye’de özgürlükler ve barışın egemen olabilmesi için yegane yolun barışçıl ve demokratik siyasetin güven oluşturacak biçimde kurumsallaşması olduğunu vurguladı.

Herkese merhabalar. Mesajları avukatlarım aracılığıyla ancak önceden gönderebildiğim için güncel gelişmeleri takip etmem mümkün olmuyor.

HDP MYK  toplantısından daha fazla örgütlenme ve üçüncü yol öne çıktı

İnsan hakları mücadelesinden tanıştığımız Dr. Gergerlioğlu’nun önce KHK ile mesleğinden uzaklaştırılıp şimdi de milletvekilliğinin düşürülmüş olmasından büyük üzüntü duydum. Bedeli ödenmeyen hiçbir kazanım kalıcı olmaz. Zor dönemlerde hepimizin payına bu zorluktan düşmektedir.

Siyasi mücadelelerin meşruiyet zemini, toplumsal vicdan ve hafızadır. Parti kapatma ve siyasi yasakların çözüm olmadığı bilindiği halde yeniden gündeme gelmiş olması çaresizliğin ve tıkanmanın kaçınılmaz bir sonucu olmuştur.

Türkiye’de özgürlükler ve barışın egemen olabilmesi için yegane yol yine barışçıl ve demokratik siyasetin güven oluşturacak biçimde kurumsallaşmasıdır.”

Nihat Doğan'dan HDP'ye destek mesajı: Zulümle abat olunmaz

Avrupa Parlamentosu’ndan Gergerlioğlu’na ilişkin açıklama

Kaynak: Kronos 

Editör: TE Bilişim