Gazete Emek- Edirne Cezaevi'nde 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adaylığını, İzmir'deki 'sönük' ve hazırlık yapılmamış bir toplantıda ilan etmesine dikkat çekerek, "Adam sıradan bir parti toplantısında, tek başına kürsüdeyken pattadanak, kendi adaylığını ilan ediverdi. Hem de seçime daha bir yıl varken yaptı bunu. Sizce de bir tuhaflık yok mu?" diye sordu ve bazı ihtimalleri sıraladı.

Selahattin Demirtaş, T24'e "Cumhur İttifakı'nın adayı kim?" başlıklı yazı yazdı. Demirtaş'ın, Erdoğan'ın adaylık ilanını ele aldığı yazısı şöyle:

Cumhur İttifakı beklenen adayını açıkladı ama ilginç bir yöntemle, daha doğrusu yöntemsizlikle. Bu nokta dikkatlerden kaçtı fakat bence üzerinde durulması gereken tuhaf bir durum var ortada.

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidiyoruz ve Cumhur İttifakı’nın adayı, AKP İzmir İl Danışma Kurulu toplantısında son derece sönük, sıradan, iddiasız bir şekilde ve bizzat adayın kendisi tarafından açıklandı. Hem de araya sıkıştırılmış iki üç cümleyle. Adaylık ilanı oldu bittiye getirilip geçiştirilmiş oldu.

Mehmet Metiner'den AKP'ye sert tepki: O ırkçı faşist kadar değerimiz yokmuş

BİR TUHAFLIK YOK MU?

Oysa musluk açılışını bile şatafatlı, gösterişli törenlerle gerçekleştirip her fırsatı bir güç gösterisine dönüştüren birinden söz ediyoruz.

Normalde 20-30 bin kişilik bir salonda, Dombra eşliğinde sahneye davet edilerek, tüm kurmaylarının yanında olduğu ve belki de AKP-MHP ortak organizasyonuyla göklere çıkarılarak, gösterişli ve tantanalı şekilde ilan edilmesi beklenirdi bu zatın adaylığının.

O sırada tüm havuz medyasının canlı yayında olması, yalakaların ekranlarda onu övmesi, Binali’nin duygulanıp bir iki damla gözyaşı dökmesi, bu anlara tanık olan herkesin duygu seline gark olması gerekirdi.

Ama öyle olmadı.

Adam sıradan bir parti toplantısında, tek başına kürsüdeyken pattadanak, kendi adaylığını ilan ediverdi. Hem de seçime daha bir yıl varken yaptı bunu. Sizce de bir tuhaflık yok mu?

Davutoğlu, “Sayın Bahçeli bugün sizi biraz uykusuz bırakacağım” diyerek video paylaştı

Peki neden böyle yapmış olabilir?

Emin olun, o zat dışında bu sorunun yanıtını bilen yoktur. Biz yine de aklımıza gelebilecek bütün olasılıkları alt alta yazalım. Birisi kesin tutar, nasılsa.

Editör: TE Bilişim