Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine yaptığı sunumda Irak Kürdistan Bölgesel yönetimine ait Metina bölgesinde üs kurulacağını söyledi.

DTSO Başkanı Kaya: Diyarbakır'da çok ciddi bir beyin ve sermaye göçü yaşanıyor

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Soylu, Kuzey Irak'ta Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki askeri operasyonlar hakkında bilgi verdi. "Kuzey Irak'taki operasyonlar sürecek" ifadesini kullanan Soylu, "Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye'de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız. Bu bölge Kandil’e geçiş hattı, bu hattı kontrol altında tutacağız" diye konuştu.

İHD'den Grup Yorum açıklamasına kınama

'ANKESÖRLÜ TELEFON TARAMALARINI TÜRKİYE'YE YAYDIK'

Soylu, FETÖ operasyonlarına ilişkin de şunları söyledi: "Son dönemlerde ortaya çıkartılan yeni kripto FETÖ'cülere yönelik operasyonlar, ankesörlü telefon konuşmalarına ilişkin taramayı tüm Türkiye'ye yaymaktan kaynaklanıyor" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ankesör konuşmalarını incelemiştik. Artık tüm illeri bu kapsama aldık. Türkiye genelindeki tüm ankesörlü konuşmalar taranmaya başladı. Son dönemde artan operasyonlar da ve gözaltılar da bu yeni çalışmadan kaynaklanıyor."

Yargıtay Selahattin Demirtaş’ın cezasını onadı

Kaynak: Sputnik 

Editör: TE Bilişim