Gazete Emek - Aksoy Araştırma Türkiye Monitörü 2023 Yılı 9. Hafta Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Araştırma sonuçlarına göre AKPnin 2022 yılının son çeyreğinden bu yana geçen sürede oyunda %3,5 gerileme oldu.

Aksoy Araştırma’nın düzenlediği ankette katılımcılara, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasından hangisine oy verirsiniz?” diye soruldu. Bu soruya Erdoğan diyen katılımcıların oranı yüzde 44,4 olurken, yüzde 55,6 Kılıçdaroğlu dedi.

8 Mart tarihinde toplanan araştırma verileri, yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 1537 örneklemle 26 ilde gerçekleştirildi. Altılı Masa'da yaşanan kriz sonrası CHP'nin oyunun arttığı, İYİ Parti'nin oyunun ise gerilediği görüldü.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy, “AKP’deki düşüş trendi devam ediyor. Bununla birlikte CHP yeniden yüzde 28’in üzerine geldi. Adayın netleşmesi, büyük bir müzakere süreci ile birlikte muhalefetin tüm bileşenlerini kapsayan bir sonucun çıkması ve kampanyanın başlaması ile birlikte muhalefette kısıtlı bir oy artışı görülebilir. Yine Sayın Kılıçdaroğlu’nun önde başlaması muhalefete büyük bir moral üstünlükle başlama imkanı verecektir” dedi. Araştırma, yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 53 örneklemle 26 ilde gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı

Editör: Bekir GÜNEŞ