Gazete Emek- Transfer yapamayan Galatasaray'da gerginlik had safhaya çıktı. Sosyal medyada "yönetim istifa" etiketlerine binlerce taraftar destek verdi. Bir tarafta transfer yapılamazken bir tarafta ise yönetim, Fatih Terim ve yıldız futbolcu Falcao arasındaki tartışamlar da sürüyor. Bu tartışmalara ilişkin Fatih Altaylı da dikkat çeken bir iddia ile dahil oldu. 

Fatih Altaylı, "Fatih Terim, koridorlarda yöneticilere küfürler ederek geziyor. Florya'da yöneticiler, Fatih Terim'den randevu alamıyorlar. Ben de vermem o yöneticilere randevu falan. Aciz bir yönetim" dedi.

Fatih Altaylı, Fatih Terim'in koridorlarda küfrederek dolaştığını iddia etti. Altaylı'nın bu sözlerine Galatasaray yöneticisi Yusuf Günay cevap verdi. 

FATİH ALTAYLI: FATİH TERİM KÜFREDEREK GEZİYOR

Fatih Altaylı, Spor Saati programında Fatih Terim ile Galatasaray yönetimi arasındaki ilişki hakkında, "Yönetim, Fatih Terim'den randevu alamıyor. Fatih Terim, stadyum koridorlarında yöneticilere küfür ederek geziyor" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim hakkındaki açıklamalarına devam eden Fatih Altaylı, "Hattori Hanzo'nun kılıcını getir, Fatih Terim'in egosunu kesmeye çalış, kesemezsin. Vurursun, bıçak körelir. Böyle bir ego. Bıçak kesmez. Egonun ağırlığı altında Fatih Terim bile eziliyor." dedi.

Sanatçı Haluk Levent: Tartışmamız gereken 2 konu var dostlarım

Galatasaray'ın teknik direktörlük görevinden ayrılması gerektiğini söyleyen Altaylı, "Senin kimseye bir şey ispatlayacak bir şeyin yok. Avrupa şampiyonu olan tek Türk teknik adamsın. Avrupa şampiyonu olmuş takımın başındasın. 10-12 senede 8 şampiyonluğun var. Artık ağabey ol, baba ol. Beceremiyor." şeklinde konuştu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, teknik direktör Fatih Terim hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz: Türkiye'de kırmızı ışıkta duran cezalandırılmalı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, teknik direktör Fatih Terim ile ilgili basında çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Yusuf Günay, Terim'in soyunma odası koridorlarında küfür ettiği iddialarını yalanladı.

Yusuf Günay'ın konuya ilişkin sözleri şu şekilde;

"Fatih Altaylı, Fatih Terim koridorda yönetime küfür ediyor dedi. Böyle bir şey yok. Bu nasıl bir Galatasaraylılıktır. Bu kaos oluşturma gayretine rağmen biz Galatasaray menfaatlerine uygun şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Galatasaray'da bir kaos ortamı yaratmaya yönelik girişimler var. Fatih Altaylı her hafta yönetimi ve başkana hakaret edip program yapıyor. Önceki yönetimlere de yapıyordu. Basın özgürlüğü bu değil."

Yusuf Günay, Fatih Terim'in de katıldığı bir toplantı yaptıklarını söylerken; "Gayet güzel bir toplantı oldu. Bu konuda üretilenlerin tamamı spekülasyon. İdari ve sportif yapılandırma konusunda bazı kararlar aldık. Bunları uygulamaya koyacağız. Diplomatik bir dille söylemiyorum. Gayet güzel bir toplantı oldu" dedi. 

"Galatasaray bu sene şampiyonluğun en büyük adayıdır" ifadelerini kullanan Günay şöyle konuştu:

"Özellikle Florya'da yeni bir yapılandırma dahil olmak üzere orada bir idari ve sportif yapılandırma konusunda bir karar aldık. İyi oynuyoruz. Hocamız zaten Türk futbolunun bir numarası. Bizi herhangi bir şekilde tereddüde sokacak hiç bir husus yoktur. Herkes görevinin başında, tam bir konsantrasyon içerisinde. 2020-21 sezonunu başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum." 

Galatasaray taraftarının sosyal medyada yönetime transfer yapılamaması nedeniyle tepkisi vardı yorumu ve 'Transfer yapılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' üzerine Günay: 

"2018 Ocak ayında sayın Mustafa Cengiz yönetime geldiğinden bu yana 6. transfer dönemi sona erdi. Kabaca baktığımızda bu transfer düzeni içerisinde 42 milyon Euro'luk oyuncu transfer ettik. 62 milyon Euro'luk da oyuncu sattık. Taraftar eleştirilerinde haklıdır. Bizim haklı olduğumuzu ilerleyen günlerde herkes görecek. Dünyada yeni gelir kaynakları bulan belki de tek kulübüz. Galatasaray spor kulübünün menfaati neyse bizim şu anda yaptığımız odur.  

Galatasaray şu anda çok olumlu yöndedir. Göreve geldiğimizde borcumuz 300 milyon Euro civarındayken bugün 200 milyon Euro'ya indirilmiştir. Riva kazandırılmıştır. UEFA ile yapılan anlaşmaların şartları yerlerine getirilmiştir. Nasıl bugün bazı takımlar hakkı olduğu halde Şampiyonlar Ligi'ne katılamıyorsa, gelecekte de olacaktır. 

Bu süreçte Galatasaray şampiyonluk yaşadı. 27 kupa kazandı. Bu pandemiye rağmen Galatasaray artı ile kapatmıştır. Sadece Türkiye'de değil bütün dünya kulupleri ile karşılaştırılabilir" ifadelerini kullandı. 

"GALATASARAY'DA KAOS ORTAMI YARATMAK İÇİN GİRİŞİMLER VAR"

"Galatasaray'da bir kaos ortamı yaratmak için girişimler var" diyen Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, "Bunları görüyoruz: Sayın Fatih Altaylı her hafta Galatasaray başkanını hedef alarak eleştiri değil hakarette bulunuyor. Sadece bizim yönetimimize değil geçmişteki yönetimlere de tek yapılan hakeret. Basın özgürdlüğü bu değil: Elbette eleştiriler olabilir. Ancak Galatasaray Spor Kulübü yönetiminin aklıyla alay etmek, haraket etmek... Duyduklarıma inanamadım. Galatasaray'ın efsanesi Fatih Terim için 'Koridorlarda yönetime küfür ediyor' diye söylüyor. Tabii ki sayın hocamız gerekli yanıtı verecektir. Ancak Galatasaray spor kulübüne kimse böyle bir davranışta bulunamaz. Bir kaos oluşturma gayretlerine rağmen görevde olduğumuz sürece daha önce nasıl çalıştıysak tereddüt etmeden son saniyeye kadar çalışacağız.

Bir insan her hafta bir televizyon programında olmayan şeyleri söyleyemez. Bir arkadaş Kasımpaşa maçından sonra kendi sosyal medya hesabından benim adımı kullanarak Falcao'ya söylemediğim bir şey yazıyor. Benim ağzımdan Falcao için tek bir kelime çıkmaz. Tamamen uydurma. Böyle bir cümle yazılıyor. Olmayan bir tiyatro" diye konuştu. 
 
"Son saniyeye kadar burada kalacağız ve görevimizi yapacağız" diyen Yusuf Günay, futbolcu satma konusunda başarılı olamadıklarını belirtti. Günay, "Oyuncu satamadık çünkü talep yok. Dünyanın hiçbir yerinden talep gelmedi. 15 yabancı oyuncumuz var. Kimin çıkacağı konusunda net bir bilgim yok" dedi. 

YUSUF GÜNEY'DEN FALCAO'YA TEPKİ İDDİASI

Galatasaray Yönetimi, Kasımpaşa maçında Falcao’ya kaçırdığı gol pozisyonu sonrasında "Bu golü halı sahada bile atarlar" sözleriyle tepki gösterdi.

Kolombiyalı’nın kaçırdığı bir pozisyonun ardından Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, “bu golü halı sahada bile atarlar” şeklinde tepki gösterdi. Yönetici Mahmut Recevik de “İlk hafta oynadı, sonrasında ortalarda yok” eleştirisi yaptı.

Galatasaray’da 1-0’lık skorla kaybedilen Kasımpaşa karşılaşmasında protokol tribününde, performansıyla eleştirilen Radamel Falcao’ya tepki sesleri yükseldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda protokol tribününde bulunan sarı kırmızılı yönetim başta Falcao olmak üzere Süper Lig’de alınan ilk yenilgi sonrasında suçu futbolculara attı ve karşılaşmayı izlerken yaptıkları yorumlarla takımı adeta kılıçtan geçirdi!

BU KADAR PARA VERiYORUZ ADAMA!

Oyuna ikinci yarıda giren Kolombiyalı yıldızın değerlendiremediği pozisyon sonrasında Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’dan
“Bu kadar para veriyoruz biz bu adama! Halı sahada bile atarlar bu golü!” çıkışı geldi.

SADECE LiGDE iLK HAFTA OYNADI

Yönetim kurulu üyesi Mahmut Recevik de “Böyle mi vurulur o topa? İlk hafta oynadı, sonra ortada yok!” diyerek Kolombiyalı golcüye isyan etti.

Yönetim cephesi “Bir kişi orta yapamaz mı bu takımda?’’ ifadesiyle futbolculara eleştirilere devam etti.

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak ise skor 1-0 iken Radamel Falcao’nun kaçırdığı bir pozisyonun ardından büyük üzüntü yaşadı ve öfkeyle yerinden kalktı.

MUSTAFA CENGİZ'DEN TFF'YE TEPKİ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Türkiye'de limitlere uyan, kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olan, açık ve net olanlar cezalandırılmalı. Kurallara uymayanlar, limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli, şampiyon ilan edilmeli" dedi.

Cengiz, Florya'da gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik direktör Fatih Terim'in yönetimi eleştiren açıklamalarının sorulduğu Cengiz, "Biz halas-ı kalp ile hocamıza soruyoruz. Hocamıza neyi kastettiğini soruyoruz. Açıklamaları bize yeterli oluyor" dedi.

Sarı-kırmızılıların transfer dönemini rakibi Fenerbahçe'ye göre sessiz geçirmesine ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan Cengiz, "Bir madalya verilecekse, transfer şampiyonu olunacaksa rakibimize verilsin. Sanırım daha fazla çıkartıyorlar şampiyonluk sayısını, bir de oradan verilsin" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın TFF'nin belirlediği transfer limitine uyarak hareket ettiğini vurgulayan Cengiz, "Türkiye'de limitlere uyan, kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olan, açık ve net olanlar cezalandırılmalı. Kurallara uymayanlar, limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli, şampiyon ilan edilmeli" şeklinde konuştu.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Hocamızla her zaman bir araya gelip görüşüyoruz. Hocamızla uzun süre masaya döktük her şeyi. İnsanlar bazen maç sonrası aşırı adrenalinle bazı kelimeler kullanabiliyor. Bu kelimeler yanlış yerlere çekilebiliyor.

"Biz halas-ı kalp ile hocamıza soruyoruz. Hocamıza neyi kastettiğini soruyoruz. Açıklamaları bize yeterli oluyor.

"Fatih Terim, Türk futbolu için ikonik bir karakterdir, çok değerlidir. Başarılıya endeksli bir camiada yenilgiler insanları üzüyor, geriliyor. Hiçbir sorun yoksa, burada bir şeyler yanlıştır. Sorun olmalı ve bu sorunlar iyi niyetle düzeltilmeli. Biz bu noktadayız. Florya ile hep iç içeyiz.

"Bana mesleğimi sorarsanız, pompacılık değil. Benim mesleğim idarecilik, yöneticilik. Aldığım eğitim, ömrüm böyle geçti.

"Bir madalya verilecekse, transfer şampiyonu olunacaksa rakibimize verilsin. Sanırım daha fazla çıkartıyorlar şampiyonluk sayısını, bir de oradan verilsin.

"Resmi makamlara sesleniyorum. Türkiye'de limitlere uyan, kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olan, açık ve net olanlar cezalandırılmalı. Kurallara uymayanlar, limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli, şampiyon ilan edilmeli.

"Limitlerde müthiş yanılgı var. Ya güzel kardeşim, o bütün ücretler dahil. Sizin harcayacağınız para değil o. Bütün teknik kadro, sporcu ve menajerlere ödenenden sonra elde kalan para. Bizim savuracak paramız yoktu zaten.

"Bizler gibi kurallara uyan, limitlere uyan kulüpler ihraç edilmeli. Bir an önce yönetimleri istifa etmeli. İstifa etmiyorlarsa bir kararname ile görevden alınmalı. Bizim har vurup harman savuracak bir limitimiz yok. Bizim zaten 60 milyon Euro bonservis artı futbolcu giderimiz var."


 

Editör: TE Bilişim