Gazete Emek- Galatasaray ile Türkiye Ümit Milli Takım arasında oynanan hazırlık maçında Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Marcao'nun Ümit Milli Takım oyuncusu Halil Dervişoğlu'na tokat attığı iddia edildi. Saha içerisinde yaşanan bu kavgadan sonra Fatih Terim ve Tolunay Kafkas karşılıklı anlaşarak maçı erken bitirdi. 

Bu olay sosyal medyanın da en çok konuşulan gündemi oldu. Sosyal medyada binlerce kişi #ElinKırılsınMarcao ve #MarcaoCezasızKalamaz etiketleri ile kampanya başlattı. 

Bu tartışmalardan sonra Galatasaray takımı ve Halil Dervişoğlu'dan da açıklama geldi.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Futbol Takımı’mızın, Süper Lig’de oynayacağı Alanyaspor müsabakası hazırlıkları kapsamında Ümit Milli Takımı’mız ile Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynadığı maça ilişkin Fanatik Gazetesi’nde yer alan “özel” içerikli haber ile alakalı bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Karşılaşmanın 65. dakikasında milli oyuncumuz Halil Dervişoğlu’nun hakemin düdüğünden sonra topa vurmasının ardından oyuncumuz Marcao Teixeira ile arasında bir tartışma yaşanmış, bu ikili diyalogdan dolayı her iki oyuncu da maçın hakemi tarafından uyarılmıştır. 

İki oyuncunun birbiriyle tokalaşmasının ardından müsabaka yaklaşık 10 dakika daha devam etse de, teknik direktörümüz Fatih Terim’in, Ümit Milli Takım Teknik Direktörümüz Tolunay Kafkas’a yaptığı maçı bitirme teklifi üzerine, iki tarafın karşılıklı anlaşması, aynı zamanda kötü hava koşulları nedeniyle istenilen performansa ulaşılamamasından dolayı müsabaka planlanandan erken tamamlanmıştır.

HALİL DERVİŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Her futbol maçında olabilecek olaylardan biri yaşanmıştır ama iddia edildiği gibi tokat atma olayı yoktur. Sadece pozisyonun getirdiği itişmeler olmuştur. Ve sonrasında da el verip oyuna devam edildi.

Editör: TE Bilişim