Gazete Emek- BirGün yazarı Timur Soykan, Halkın Demokratik Kongresi (HDK) operasyonu kapsamında 22 Şubat'ta tutuklanan ve 160 gündür tutuklu olan gazeteci Ercüment Akdeniz’in yargılandığı davanın iddianamesinde çarpıcı bir detaya dikkati çekti. Savcının 14 yıl önce İstanbul Aksaray’daki Demokratik Çözüm Çadırı eyleminden bahsedilen iddianamede, tanıkların söylemediği bir sözü yazdığını ifade etti.
Soykan, yazısında şöyle aktardı:
"İddianamede; 2011 yılındaki, yani 14 yıl önce İstanbul Aksaray’daki Demokratik Çözüm Çadırı eyleminden bahsedildi. Bu eylemde bir grup etrafa taşlı sopalı saldırıda bulunuyor. İddianameye göre; bu olayda yakalanan kişiler, 11 yıl önceki ifadelerinde Ercüment Akdeniz’in Demokratik Çözüm Çadırı’nda konuşma yaptığını söylemiş. İddianamede şöyle yazıyor:
(Demokratik Çözüm Çadırı) olayında yakalanan şahıslar verdikleri ifadelerde ‘EMEP İl Yöneticisi Ercüment Akdeniz… tarafından sözlü açıklamalarda bulunulduğunu beyan ettikleri tespit edilmiştir.’
Tanıkların böyle beyanı yok ancak tanıklar böyle bir beyanda bulunmamış. Yanlış okumadınız. Tanıkların söylemediği bir sözü, savcı iddianameye yazmış. Üstelik bu şahısların ifadesi de mahkeme dosyasında duruyor. İddianamede isimleri yazan bu kişiler ifadelerinde Akdeniz’in adını anmıyor, böyle bir tanıklıktan bahsetmiyor. Sadece polisin sorusunda Ercüment Akdeniz’in adı geçiyor. Polis fezlekesine de tanıkların ifadesine dayandırılarak yazılmış ama böyle bir tanık ifadesi yok. Yani tanıkların sözüne polis kafasına göre ekleme yapmış. Savcı da tanıkların ifadelerine bile bakmadan ‘kopyala yapıştır’ ile iddianameye koymuş.
Akdeniz de duruşmada bu eyleme katılmadığını söyledi. 31 Temmuz Perşembe günü yapılan duruşmada iki tanık dinlendi. İkisi de ifadelerinde Ercüment Akdeniz ile ilgili bir beyanda bulunmadıklarını, 14 yıl önceki eylemi bile hatırlamadıklarını söyledi.”

Ayşegül Doğan: Masada yer almak cumhuriyetin ikinci yüzyılında yer almaktır
Ayşegül Doğan: Masada yer almak cumhuriyetin ikinci yüzyılında yer almaktır
İçeriği Görüntüle


Kaynak: T24