Gazete EmekTKP yöneticisi Aydemir Güler, Halk TV'de katıldığı programda HDP'li belediye meclis üyelerinin kayyımla birlikte çalıştığını söyledi. CHP'li Tanrıkulu, müdahale ederek yanlış bilgi verdiğini söyledi ve "Bütün görev ve yetki tek kişide, kayyımda" dedi.

TKP Parti Meclisi üyesi Aydemir Güler'in, kayyımlarla ilgili yorumu sırasında HDP'nin tepki göstermediği, HDP'li belediye meclislerinin kayyımla birlikte çalıştığı yönündeki iddiası tepki çekti.

Güler, Halk TV'de katıldığı programda, "Bu yol uygulanınca Türkiye'de ne olmuş? Açıkçası Türkiye'de parlamentoda bunun karşısına bir tepki çıkartılmamış. Sokakta çıkartılmamış, hatta adını da söyleyeyim şimdi görevden alınan belediye başkanlarının HDP'li olması neredeyse bir kural. Valla HDP'den nasıl bir tepki olmuş? O da merak konusu. Görevden alınan belediye başkanlarının belediye meclisinde çoğunluk, yaygın örneklerde belediye başkanının partisinde. Eee, peki ne oluyor? AKP seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıyor, ondan sonra o partinin belediye meclis üyeleri kayyımla beraber çalışmaya devam ediyorlar. Anlamakta ben zorluk çekiyorum. Ne kadar tatlı bir işmiş bu belediye meclis üyeliği..."

TANRIKULU: YETKİ TEK KİŞİDE

Bu sırada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu müdahale ederek, "Yanlış bilgi, öyle değil" dedi. Tanrıkulu, "Kayyım atanan hiçbir yerde belediye meclisi yok. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde belediye meclisi yük. Bütün görev ve yetki tek kişide, kayyımda. Belediye meclisi denen bir kurum da yok" diyerek düzeltme yaptı.

GÜLER: İLK DEFA DUYUYORUM

Bunun üzerine Güler ise, "Peki, peki... Belediye meclisi diye bir kurum olmadığını ilk defa duyuyorum ama bunu geçelim" yanıtı verdi.

Güler'in sözleri sosyal medyada tepki topladı. Eren Keskin, "Halk Tv de TKPli Aydemir Güler ‘HDPli belediyelere kayyum atanınca HDP tepki göstermedi’ diyor. Pessss.. Bu kadarı da olmaz. HDP tepki gösterdiği baş eğmediği için HAPİSTE!! Peki tüm bu haksızlıklara TKP ne tepki vermiş acaba?????Dayanamıyor insan!" diye yazdı.

KAYYIM BELEDİYE MECLİSİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIYOR

Kayyım atanan belediyelerde belediye meclis üyeleri lağvedilerek yerlerine de kayyımlar atanmıştı. Belediye meclisi, başkanın çağrısı olmadıkça toplanamıyor. Meclisin, encümenin ve komisyonların görev ve yetkileri ise encümenin memur üyeleri tarafından yürütülüyor. Böylece, belediye yönetimine kayyım atanınca sadece başkan değil, o kentteki tüm seçilmişlerin yer aldığı belediye meclisleri de bütünüyle devre dışı bırakılmış oluyor.

Editör: TE Bilişim