Gazete Emek-TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutuklu yargılandığı davanın 3. duruşmasında hakim karşısında. Duruşma öncesi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliye önünde açıklama yapıldı. Açıklamada “Şebnem Korur Fincancı’ya, geleceğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz” denildi.

Duruşma salonuna getirilen Şebnem Korur Fincancı, üzerinde TTB amblemi olan polarıyla dikkat çekti. Desteğe gelenler, "sizi almaya geldik" şeklinde seslendi, karşılıklı sevgi ifadeleri kullanıldı. Duruşmanın başlaması için mahkeme heyeti bekleniyor.

Fincancı'ya destek için gelenlerin önemli bir kısmı duruşma salonuna da girebildi. Desteğe gelenler arasında Cumartesi İnsanları, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, CHP Milletvekili Sezgin Tanrikulu, HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Hüda Kaya, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, KESK, DİSK, SES, İHD, EMEP, Sol Parti, Demokrasi İçin Birlik temsilcilerinin yanı sıra CPME (Avrupa Hekimler Daimî Komitesi) Başkan Yardımcısı Dr. Ole Johan Bakke ile uluslarası hak örgütlerinin temsilcileri de yer aldı.

DURUŞMA ÖNCESİNDE AÇIKLAMA
Çağlayan Adliyesi önü, önceki duruşmalarda olduğu gibi sabahın erken saatlerinden itibaren kolluk kuvvetleri tarafından, TOMA araçları ve demir bariyerler ile ablukaya alındı. Duruşma öncesindeki basın açıklamasına hekimler beyaz önlükleriyle katıldı. Çağlayan Metro çıkışında bir araya gelen onlarca kişi, Fincancı için adalet talep etti.

Açıklamada konuşan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, TTB’nin, üçüncü defa demokrasisi ve hukuku açısından yaşanaan utanç verici bir dönemin sonlanması için toplanıldığını belirterek; “Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın duruşması az sonra başlayacak. Dün, 10 Ocak 2023 Pazartesi günü ise Ankara’da TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması için açılmış olan davanın duruşmasındaydık. Bu adliyelerin önünde bizlere bedel ödetme niyetinde olanlar şunu bilmeliler, tarihin çöp sepeti bu niyeti besleyenlerle doludur” dedi.

"ŞEBNEM KORUR FİNCANCI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"
Tamamen siyasi hedeflerle ve hukuksuzlukla sürdürülen sürecin sonlandırılmasını, hukuki hiçbir dayanağı olmayan kararlarla halen tutuklu bulunan Merkez Konseyi Başkanımız Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasının beklendiğini ifade eden Ökten şunları söyledi: “Geldiğimiz noktada mevcut iktidar çevreleri topluma demokrasi ve halk sağlığı için yıkım dışında bir şey vaat etmemektedir. Bu yıkım, hekimlerin meşru örgütü olan TTB’nin yargı eliyle muktedirler tarafından baskı altına alınmasında, Merkez Konseyi Başkanı’nın keyfi ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmasında kendini göstermektedir.”

Sürecin hep birlikte, dayanışmayla aşacağını vurgulayan Ökten; “Şebnem Hocamızı özgürlüğüne kavuşturacağımızı ve yine hep birlikte hekimlik değerleri, mesleki bağımsızlık, toplumun sağlık hakkı, demokrasi ve özgürlük için mücadelemizi sürdüreceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de kazanan, hekim meslek örgütümüz olacaktır” dedi.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim