Gazete Emek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu. 

"DEM Parti'yi siyasi parti değil oy deposu olarak görenler bir kez daha bizi dinlesin" diyerek sözlerine başlayan Bakırhan, geçen hafta deprem bölgesine yaptıkları ziyaretten bahsetti.

Erdoğan Bayraktar'a hakaret davasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi istendi Erdoğan Bayraktar'a hakaret davasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun hapsi istendi

Bakırhan, "Ülkenin gündemi seçim iken iktidarı güçlendiren tatlı su muhaliflerinin deprem bölgesinde yaşanan açlıkta yoksulluktan bahsettiklerini duyamazsınız. Ancak yatıp kalkıp DEM Parti'ye ve Kürt halkına hakaret ediyorlar. İstanbul açıklamamızdan hemen sonra aklı başkasının kesesinde olanların paçalarının tutuştuğuna şahitlik ettik" dedi.

"ADAY ÇIKARSAK DA ÇIKARMASAK DA 'TALİMAT ALDINIZ' DİYORLAR"

"Kürt halkı 100 yıl daha sömürge olarak yönetilmeyecektir" diyen Bakırhan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Aday çıkarsak da çıkarmasak da bir yerlerden talimat aldığımızı söylüyorlar. Biz talimatı sırça köşklerden değil halkımızdan alıyoruz. Bizim derdimiz 1 Nisan'dan itibaren barışı ve demokrasiyi bu ülkeye armağan etmektir. Bizim yolumuz müteahhitler ile rantçılar arasında tercih yapmak değildir. Halka rağmen değil halkla beraber mücadele etmektir. DEM Parti'yi düzen partileriyle karıştıran klavye delikanlıları bizim 40 yıllık mücadelemize baksınlar. Hiçbir bedel ödemeyen kişilerle karıştırmasınlar."

"BİRİ EDİP SOLMAZ'IN BİRİ TERZİ FİKRİ'NİN GELENEĞİNDEN"

Partisinin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi tanıtan Bakırhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biri Edip Solmaz'ın biri Terzi Fikri'nin geleneğinden geliyor. İki arkadaşımız da bu yolları İstanbul'a taşıyacak birikime ve niteliğe sahiptir. Arkadaşlarımızın İstanbul'da çok iyi bir pratik ortaya koyacaklarına inanıyorum."

'KAÇAK SEÇMEN' UYARISI

Kayyum ve ayrımcılığın Kürt halkına yönelik 100 yıllık politika olduğunu vurgulayan ve 'kaçak seçmen' uyarısı yapan Bakırhan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sen belediyelerde renge de baktın dile de kimliğe de baktın onun için Kürt halkının iradesine kayyum atadın" diyerek yanıt verdi.

Editör: Bekir GÜNEŞ