Gazete Emek-Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremden 14 gün sonra, merkez üssü Hatay olan 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi.

Maraş depremlerinde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybederken, Hatay depremlerinde can kaybı 6'ya yükseldi.

Hatay'da meydana gelen yeni depremlerin ardından konuşan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, "Bugüne kadar hava çok soğuktu. Çadırı olmayan vatandaşlar eve girmeye zorlandı. İnsanları bu şekilde ölüme itmenin anlamı yok. Vatandaşlarımız bir an önce çadır ihtiyacının karşılanmasını talep ediyor" ifadelerini kullandı.

Eryılmaz'ın bu sözleri üzerine, birçok ünlü isim "depremin üzerinden 14 gün geçtiği halde çadır yok", "televizyonda o kadar yardım toplandı" sözleriyle çadır yetersizliğine tepki gösterdi.

Maraş merkezli depremlerde zarar görenler yardım amacıyla 15 Şubat Çarşamba akşamı düzenlenen "Türkiye Tek Yürek" adlı ortak yayında, depremzedeler için 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplandı.

"Toplanan bağışlara rağmen çadır sorununun giderilmemesine" tepki gösteren paylaşımlar şöyle:

"Bu kadar milyar milyar yardım toplandı ekranlardan, AFAD, IBB, dernekler, şirketler vs. bütün herkes çadır kent kurduk dedi. Hatta TV'lerde antreli ve kilerli falan diye bir de çadır güzellemesi yaptı bazıları ama hala insanlar çadır diye yalvarıyor! Yazık!"

"Felaket olalı 15 gün olmuş, hala çadır arayan insanları rt’leyip, instagram hikayelerimizde paylaşıyoruz!"

Gökhan Özoğuz 
"Sayın yetkililer depremde yıkılan illerimiz için toplanan 115.146.528.000 TL den ilk önce acil çadır ve barınma konusunu çözmezsek daha çok canımız yanacak!"

"O kadar yardım toplandı. Belediye başkanı telefon bağlantısında çadır istiyor… Çadır."

"Defne Belediye Başkanı İbrahim bey 2 haftadır yeterince çadır yok, insanlar dışarıda donuyor diyordu. Bu akşamki deprem Defne’yi çok daha sert vurdu. Enkaz altında kalan insanlar ise çadırsızlıktan, mecburiyetten o tekinsiz binalara girmişlerdi. Çok acı."


"İki gece önce 'yuvarlaya yuvarlaya' 100 milyar topladılar hala insanlar çadır, konteyner, bebek bezi, ısıtıcı diye feryat ediyor."


"O kadar bağış toplandı. Neden hala deprem bölgesinde yeterli çadır yok? Neden? Neden?!"


"İki hafta oldu iki hafta! Bir çadır dağıtamadınız insanlara çadır, nereye gitti o canlı yayındaki milyon liralar?"


 

Kaynak: Duvar

Editör: Derya çelik