Gazete Emek-Ali Gaffar Okkan’ın Diyarbakır’da öldürülmesinin ardından 26 Şubat 2001 tarihinde anısına bir futbol karşılaşması düzenlenmişti. Diyarbakırspor’un Süper Lig’de mücadele ettiği dönemde maç yaptığı Atatürk Stadyumu’ndaki karşılaşmaya basın, sanat ve futbol dünyasından birçok ünlü isim gelmiş, Yeşil Takım’ın teknik direktörlüğü Mehmet Ali Birand, Kırmızı Takım’ın teknik direktörlüğünü ise Reha Muhtar yapmıştı.

DİYARBAKIR’DAKİ MAÇTA 20 BİN SEYİRCİ TRİBÜNLERDE 10 BİNİYSE DIŞARDA KALMIŞTI

Diyarbakır’da Ali Gaffar Okkan’ın anısına düzenlenen karşılaşmayı 20 bin seyirci izlerken 10 bin kişi de stada giremediği için geri dönmek zorunda kalmıştı. Yeşil zeminde boy gösteren isimler arasında Cem Yılmaz’dan Ali Kırca, Fatih Altaylı, Mahsun Kırmızıgül, Tanju Çolak, Tayfun Talipoğlu, Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan ve Saffet Sancaklı gibi isimler de yerlerini almışlardı.

CEM YILMAZ’IN AYAĞINA PLATİN TAKILMIŞ

Karşılaşma öncesinde ameliyat geçirdiğini ve ayağına da platin takıldığını söyleyen Cem Yılmaz’ın yanı sıra Reha Muhtar’da Yılmaz Erdoğan’a kaleyi gördüğü yerde vurması gerektiğini ifade etmişti. Mehmet Ali Birand ise Muhtar’ın karşılaşmayı kaybeden taraf olacağını iddia etmişti.

MAHSUN KIRMIZIGÜL ORGANİZE ETTİ

Karşılaşmayı ve programı Diyarbakırlı sanatçı Mahsun Kırmızıgül organize etmişti. Kırmızıgül tribünlerden büyük destek almıştı. Karşılaşmaya oyuncular “Sevgiye, kardeşliğe evet, teröre hayır” pankartı ile çıkmıştı. Yeşil Takım 3-1 geriye düştüğü karşılaşmayı 3-3’lük eşitlikle yakalamayı başarmıştı. Birand tarafından oyundan alındıktan sonra sinirlenip rakip takıma geçen Tanju Çolak attığı gol ile Yeşil Takım’a 4-3’lük galibiyeti getirdi.

YENİLGİDEN BİRAND’I SORUMLU TUTTU

Saffet Sancaklı karşılaşmayı kaybetmelerinden dolayı teknik direktör Mehmet Ali Birand’ı sorumlu tutarken Yılmaz Erdoğan ise “Çok farklı bir Diyarbakır gördüm bu kez. Şaşırtıcı oldu, bir damlacık ilgiye gösterdikleri bu büyük sevginin altında çok meseleler yatıyor. Gösteri maçında biz de çok eğlendik insanları da eğlendirdik” dedi.

ALİ GAFFAR OKKAN ANISINA DÜZENLENMİŞTİ

Karşılaşma Mahsun Kırmızıgül tarafından organize edilmiş, Ali Gaffar Okkan anısına yapılmıştı. 

Özgür Özel’den AKP’ye 1 Mayıs tepkisi: Bu anayasayı tanımamaktır Özgür Özel’den AKP’ye 1 Mayıs tepkisi: Bu anayasayı tanımamaktır



 

Kaynak: Mücadele

Editör: Derya çelik