Gazete Emek - AKP’nin ikinci aday tanıtım toplantısı Ankara’daki ATO Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Erdoğan toplantıda, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 17’si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan adayları açıklamadan önce bir konuşma yaptı.

CHP VE ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF ALDI

Yaptığı konuşmada CHP ve Özgür Özel’i hedef alan Erdoğan, “Samimi bir üzüntü ile ifade etmek isterim ki, ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında maalesef emperyalistlerin koç başlığına soyunmuş durumdadır. CHP’nin bölücü terör örgütünün güdümünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM’lilerle yaptığı işbirliği bu kirli oyunun en son sahnesidir. Gerçi bunların seçimlerde Meclis’te ve belediyelerde yaptığı iş birliği uzunca bir süredir gizli saklı devam ediyordu. Birlikteliklerini artık iyice afişe ettiler. Kandil uzantılarının ayakları altına kırmızı halılar sererek sırf onlar rahatsız olmasın diye Türk bayraklarını ve Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak iş birliklerini aleni hale getirdiler. Birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü bay Kemal’e mayıs seçimlerindeki hezimetin tüm faturasını yükleyen Özgür efendi daha bismillah demeden iradesini ve ipini terör örgütü temsilcilerine teslim etti” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin tabutuna en son çiviyi kurultay kürsüsünden teröristlere selam göndererek, bölücülerle iş birliği yaparak bizzat Özgür efendi çaktı. Dikkat ederseniz bu iki parti ülkenin ve milletin aleyhine ne varsa birlikte hareket ediyor lehine ne varsa birlikte karşı çıkıyor. Daha doğrusu bölücü örgütün muhiplerinden izin ve icazet almadan CHP yönetimi adım atamıyor, teröre “terör”, teröriste “terörist” dahi diyemiyor. Bütün hayatları yalanla ve dalavereyle geçenler siyasette ve Meclis’te çevirdikleri küçük numaralarla tabanlarını ve milleti aldatabileceklerini düşünüyorlar. Halbuki istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden terör örgütlerini nasıl emperyalistler yönlendiriyorsa CHP’de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir. DEM tarafından rehin alınmıştır, esir alınmıştır.”

ALİ MAHİR BAŞARIR’A: NE İDİĞİ BELİRSİZ BİRİSİ…

TBMM Genel Kurulu’nda AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’ya tepki gösteren Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı da hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

“Ne idüğü belirsiz birisi benim grup başkanvekilim Leyla hanıma bayrağımıza saldırdılar diye edepsizce ifadeler kullanıyor. Şunu bir defa iyi bil, AK Parti’nin hiçbir ferdi bayrağımıza kağıt parçası demez, hiçbir ferdi bayrağımızla ilgili paçavra demez o sizin cibiliyetinizde var. Ve ortağı olduğunuz partinin cibiliyetinde var. AK Parti’de bunları göremezseniz. AK Parti bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek yola giden partidir. Onun için kime ne söylediğinizi iyi bileceksiniz. Meclis’in kürsüsündeki o dokunulmazlığa sığınarak bu tür cibiliyet noktasındaki eksiklerle AK Parti’ye saldıramazsınız. Tek vatan diyoruz, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek topraklar üzerinde kimsenin ameliyat yapmasına müsaade etmeyeceğiz.”

AKP adaylarının tam listesi şu şekilde:

Adana: Fatih Mehmet Kocaispirli

Adıyaman: Ziya Polat

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Diyarbakır ve Mardin'e ziyaret DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Diyarbakır ve Mardin'e ziyaret

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın

Aksaray: Evren Dinçer

Amasya: Mehmet Uyanık

Ankara: Turgut Altınok

Antalya: Hakan Tütüncü

Ardahan: Yunus Baydar

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman

Bolu: Muhammed Emin Demirkol

Burdur: Mehmet Şimşek

Çorum: Halil İbrahim Aşgın

Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden

Gaziantep: Fatma Şahin

Gümüşhane: Ercan Çimen

Hakkâri: İsmet Ölmez

Hatay: Mehmet Öntürk

Iğdır: Ülkü Öcal

İzmir: Hamza Dağ

Kahramanmaraş: Fırat Görgel

Karabük: Özkan Çetinkaya

Karaman: Mevlüt Akgün

Kayseri: Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale: Mehmet Saygılı

Konya: Uğur İbrahim Altay

Kırşehir: Osman Arslan

Kilis: Reşit Polat

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Malatya: Sami Er

Mardin: Abdullah Erin

Muş: Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Niğde: Emrah Özdemir

Sakarya: Yusuf Alemdar

Siirt: Ekrem Olğaç

Sivas: Hilmi Bilgin

Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak: Mehmet Yarka

Tekirdağ: Cüneyt Yüksel

Trabzon: Ahmet Metin Genç

Tunceli: Erkan Eroğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Van: Abdulahat Arvas

Yozgat: Celal Köse

Zonguldak: Ömer Selim Alan

Editör: Bekir GÜNEŞ