Gazete Emek - İstanbul Sultangazi’de İşrak Vakfı'nda yatılı kalan 14 yaşındaki bir çocuğun vakfın müdürünün cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı. Tutuklanan istismar failinin 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapsi isteniyor.

tv100’den Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre tarikat vakfı yurdu müdürü, 16 Eylül 2022'de yatılı katılan 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu. Kamera kayıtlarının da yer aldığı iddianamede müdürün, çocuğu çağırdığı ve bir odaya kilitlediği, 9 dakika boyunca istismar ettiği kaydedildi. Mağdur çocuğun ailesinin savcılığa şikâyette bulunduktan sonra ifadelerini geri çektiği, babanın çocuğunun istismar edilmediğini söylediği belirtildi. Savcılık, ilk ifadelerin tutarlı olduğu kayıtlara geçerek değiştirilen ifadeleri dikkate almadı.

Vakıf yönetiminin istismarın ardından kapılara tadilat yaptırarak, kapının kilitli olmadığı imajını vermeye çalıştığı, “Kapı kolları bozuk” savunmasının arkasına saklanmak istediği de iddianameye eklendi.

İstismar zanlısının çocuğu anlatmaması için tehdit ettiği ve psikolojik şiddete maruz bıraktığı ve istismarın üstünü kapatmaya çalıştığı ifade edildi.

DEVLET KORUMASINA ALINMADI

İddianamede, dosya kapsamındaki suçun niteliği, mağdurun koruma ihtiyacının bulunması, yaşı gereği yönlendirilmesinin kolay olması, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edildiği belirtildi. Açılan dava sonrası vakfın müdürü tutuklandı. Zanlının 4 aydır cezaevinde olduğu ve hakkında "kişiyi hürriyetten yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapsi istendiği kaydedildi.

İstismara maruz bırakılan çocuğun ise devlet korumasına alınmadığı belirtildi. 

Editör: TE Bilişim