Gazete Emek- CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Gürsel Tekin'in kayyum atanmasına ilişkin davanın duruşmasında kayyuma devam kararı çıktı. Bir sonraki duruşma 27 Şubat'a ertelendi.
Duruşmada CHP’nin avukatları, davanın konusuz kaldığını belirterek reddini talep etti.
T24'ten Can Öztürk'ün haberine göre; Avukat Mehmet Can Kaysan yeni seçimlerin yapılmasıyla davanın geçersiz hâle geldiğini ve Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldığını hatırlattı. Mahkeme bu talepleri reddetti.
Mahkeme henüz kabul edilmeyen İBB iddianamesini istedi
Davacı taraf ise dosyanın esasına geçilmesini ve İstanbul’un bu davada yetkili mahkeme olduğunu savundu. Duruşmada davacı avukatlarından Cevahir Kılıç ise Aziz İhsan Aktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddianamelerin dosyaya eklenmesini talep etti. Kılıç, “O iddianamelerde çok ciddi iddialar var. Burada da bunların incelenmesi gerekiyor” dedi. Mahkeme talebi kabul ederek ilgili belgelerin taraflara sunulmasına karar verdi. Fakat İBB iddianamesi İstanbul 40'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından henüz kabul edilmemişti.
Hâkim duruşmanın 27 Şubat saat 10.30'a bırakılmasına karar verdi.
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 38. İstanbul Kongresi’nin iptali talebi üzerine Eylül 2025’te tedbir kararı alarak Özgür Çelik’i görevden almış ve yerine kayyım heyeti atamıştı. Çelik, 24 Eylül’de yapılan olağanüstü kongrede yeniden seçilmiş; Tekin ise 2 gün sonra partiden ihraç edilmişti. Kongrenin durdurulması talebi YSK tarafından reddedilmişti. Özgür Çelik, ekim 2025’te ise iki kez il başkanı seçilmişti.
Son olarak kayyım Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın banka hesaplarına erişim talep etmiş, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, ilgili bankalara gönderdiği yazıyla tüm hesap hareketlerinin dökümünü istemişti.

MHP'den Selahattin Demirtaş mesajı: "Tahliyeden başka bir seçenek yoktur"
MHP'den Selahattin Demirtaş mesajı: "Tahliyeden başka bir seçenek yoktur"
İçeriği Görüntüle


Kaynak: T24