Gazete Emek - Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkiinde önceki gün başlayan yangın 3’üncü günde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 4 bin 80 hektar alanın yangından etkilendiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangını felaketiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“48 saat dolmadan yangını kontrol altına aldık. Can kaybının olmaması tek tesellimiz. Yangından etkilenen alanla ilgili bir çalışma yapıldı. 2 bin 650 hektarlık ormanlık alan olmak üzere 4 bin 80 hektarın etkilenmesi söz konusu.

10 uçak ve 38 helikopter ile müdahale edildi. Uçaklarımız 208 sorti yaptı. İHA’lar bizim gözümüz ve kulağımız onlar bizim yangınla mücadelemizin en önemli unsurumuz. 24 saat boyunca havadalardı. 290 kara aracı kullanıldı. 3 bin 174 personel de yine sahada mücadele etti.

Kapatılan kara yolları ve boğaz trafiğe açılıyor.

Eskişehir’de çıkan yangında yine yoğun bir mücadeleyle kontrol altına alındı. Ülkemizde herhangi bir yangın söz konusu değil.”

11 KÖY BOŞALTILDI

Yangın nedeniyle ilk etapta 9 köyün boşaltılmasının ardından 2 köy daha tedbiren boşaltı. Ancak alevlerin bu köyler için risk oluşturmağı açıklandı.  Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken, 8 vatandaşın tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Yağlıca Köyü başta olmak üzere çok sayıda köyde evler yandı, bazı köylerde de hayvanlar yanarak can verdi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ DEVAM EDİYOR

Yangın bölgesinde 5 trafo, 3 köy ve 265 abonede elektrik kesintisinin devam ettiği belirtildi. Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken, 8 vatandaşın tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ