Gazete Emek - 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin kurucularından olan Seylan, 10 Ekim katliamının yaşandığı günden bu yana adalet arayışının sürdüğünü belirtti.
 

Seylan son olarak İnsan hakları derneğinde verdiği mücadelenin ardından DEM Parti’de Parti Meclisi üyesi olarak görev aldı. Son genel seçimlerde Ankara’da milletvekili adayı da olan Seylan şimdi ise Bursa Büyükşehir belediyesi eş başkan adayı olarak politika kariyerini sürdürüyor. 

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ DEMOKRATİK BELEDİYECİLİK OLACAK

Bursa için en önemli projelerinin demokratik belediyecilik anlayışını hayata geçirmek olduğunu vurgulayan Seylan AKP-MHP’nin belediyeler üzerindeki rant musluklarını da kapatacaklarını söyledi. 

Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş görüşmesinden sonra yeni anayasa açıklaması Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş görüşmesinden sonra yeni anayasa açıklaması

BURSASPOR İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Son yıllarda Amedspor’a yönelik ırkçı saldırılarla gündeme gelen ve şimdi iflas eşiğinde olan Bursaspor’a ilişkin de konuşan Seylan: 

Bursaspor bu ülkede şampiyonluk yaşamış bir kulüp ama AKP-MHP’nin politikaları nedeniyle Bursaspor dar bir alana hapsedildi. Bursaspor’un sanki bu hayata tek varlık sebebi Amedspor karşıtlığı gibi bir durum oluştu. Bu da Bursaspor’u bitirme noktasına getirdi. Amedspor da bu ülkenin çok önemli bir değeri ve Bursa’ya gelip gönül rahatlığıyla maç yapabilmeli. Biz kazandığımızda bu demokratik ortamı sağlayacağız. Bursaspor tekrar eski günlerine dönebilir ve Amedspor da burada ayrımcılığa maruz kalmadan maç yapabilir. 
 

İHSAN SEYLAN KİMDİR?

Erzurum Tekman doğumlu Seylan, Ankara ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne eğitim gördü. Kürtler, Aleviler, azınlıklar ve hak ihlalleri alanlarında çalışmalar yapan Seylan, IŞİD’in Emek ve Demokrasi Güçleri’ne yönelik saldırısı sonucunda 103 kişinin öldüğü Ankara Gar Katliamının ardından Qira Enqere (Ankara’nın Karası) belgeselinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi.

10 Ekim Barış Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) kurucu yönetiminde eş başkan olarak yer alan Seylan, Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi başta olmak üzere halklar, inançlar ve toplumsal sorunlara ilişkin çeşitli sivil toplum örgütünde de çalışma yürüttü.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube yönetiminden seçim sürecinde ayrılan Seylan, hala 10 Ekim Barış Derneği yöneticiliğini sürdürüyor. Seylan, Yeşil Sol Parti Ankara 2’nci bölgeden milletvekili adaylığı da yaptı. 

Editör: Bekir GÜNEŞ