Gazete Emek- DEM Parti, son haftalarda yaşam alanı savunucularının ve sendikacıların art arda tutuklanmasını kınadı ve Esra Işık, Başaran Aksu, Doğukan Akan ile Mehmet Türkmen'in derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Açıklamada, Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin acele kamulaştırılması kararını protesto eden Esra Işık'ın, Işık’a destek açıklaması yapan Umut–Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu'nun, Aksu’ya destek veren Bağımsız Maden İş Sendikası Hukuk Birimi Sorumlusu Doğukan Akan'ın ve Sırma Halı işçilerine destek için katıldığı basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutuklanmasına tepki gösterildi.

"Mahkemeler, yaşam alanları ve alınterinin değeri için mücadele edenleri değil, çıkarları için doğayı talan edenleri yargılamalıdır" denilen açıklamada, tutuklananların derhal serbest bırakılmaları talep edildi.


"Yargı, doğayı talan eden holdinglerin yanında yer alıyor"
DEM Parti'nin sosyal medyadan paylaştığı açıklaması şöyle:
"Yaşam alanlarını savunanlara ve emeği için mücadele edenlere karşı yargı, doğayı talan eden holdinglerin yanında yer alıyor!
Doğayı talan eden şirketlere karşı yaşam alanlarını savunduğu için tutuklanan Esra Işık’a destek açıklaması yapan Umut–Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu, 9 Nisan’da tutuklandı. Aksu’ya destek veren Bağımsız Maden İş Sendikası Hukuk Birimi Sorumlusu Doğukan Akan da dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 16 Mart’ta da işçilerin hakları için mücadele eden BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklanmıştı.
Mahkemeler, yaşam alanları ve alınterinin değeri için mücadele edenleri değil, çıkarları için doğayı talan edenleri yargılamalıdır. DEM Parti olarak yaşam alanları ve emek için mücadele edenlerin tutuklanmasını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Emek ve ekoloji için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz!"

Bolu Belediyesi’ne operasyon: 3 kişi gözaltına alındı
Bolu Belediyesi’ne operasyon: 3 kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle


Kaynak: Evrensel