Gazete Emek - Deprem bölgesine giden Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medyada dikkat çeken iddalarda bulundu. Kadın ve çocuk istismarına ilişkin paylaşımlarda bulunan Ercan daha sonra bu paylaşımları sildi. 

Nasuh Mahruki ile deprem bölgesinde incelemeler yapmak için Malatya'ya giden Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan dikkat çeken iddialarda bulundu. 

"KORUMASIZ KADINLARA TECAVÜZ EDİLDİ"

Prof. Dr. Ercan'ın paylaşımları şöyle:
Malatya'da indim. Yanımda Nasuh Mahruki. Uçakta korkularıyla Malatya'ya  ana baba ocağına dönen yurttaşlarımız. Derin bir üzüntü egemen, umutla bana sorulan sorular. Bir gün bu sızı bitecek. Malatya vatandır, bırakmayın.
Deprem bölgesini geziyoruz. Malatya'daki bin kadar çocuk yitik. Organ mafyası ya da çocuk pornocularından kuşkulaniyorlar.

İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş.

Yakınlarını yitiren genç kızlar, imam nikahıyla evlendirilerek, kim olduğu belirsiz kişilerce alıp götürülüyor. Sorun çok büyük.

AHMET ERCAN TWEETLERİNİ SİLDİ

Ahmet Ercan daha sonra bu tweetlerini silerek yeni bir tweet attı. 
 

DEPREM UZMANI AHMET ERCAN GÖZALTINA ALINDI

Ercan, "Malatya'daki incelemeleri sürdürüyoruz. Deprem bölgesinde yaşayan kadınların ve çocukların şiddete maruz kaldığı yönünde bilgiler ediniyoruz. Lütfen bu konuda duyarlı olalım" paylaşımı yaptı.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TEPKİ

Sosyal medyada Ercan'a yoğun tepkiler geldi. İnsanların çoğu Ercan'ın o tweetleri neden attığını ve sonra neden sildiğini sordu. Ercan, tweetlerini neden sildiğini açıklamadı.

AHMET ERCAN GÖZALTINA ALINDI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ercan hakkında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Ercan, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ'da gözaltına alındı. Ercan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Editör: Bekir GÜNEŞ