Gazete Emek - Gökhan Çınar'ın, "O olay benim dönüm noktamdı dediğiniz bir olay var mı" sorusuna Dilek İmamoğlu "Evlilik benim için dönüm noktası oldu. Çok büyük çalkantılarla evlendik. Ekrem'le olan birlikteliğim babam tarafından onaylanmadı. Biz mücadele verdik. Evliliğin getirdiği sorumluluklar, bambaşka bir hayat. Başka bir hayatı deneyimlemeye başlıyorsunuz" yanıtını verdi.

Gökhan Çınar'ın "Siyaset gündeminin arasında Dilek ve Ekrem olarak yaşayabildiğiniz anlar var mı" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Ekrem'le birlikte olmak zor bir iş. Ekrem zaten çok sosyal bir insan ve çok yoğun çalışıyor. Dışa dönük bir hayatı hep birlikte yaşadık. Ben Ekrem'le mücadele ederken kendi mücadeleci ruhumu ortaya çıkardım. Bazen ayrı kalmak da iyi gelebiliyor. 

"Arka plan liderliği yapabilmek gurur verici"

Dilek Kaya İmamoğlu, "Benim danışman hocamın bulmuş olduğu bir terim vardı; arka plan liderliği. Başka önder eşleriyle bunu tartıştığında eşler bunu kabul etmemişler. Bana bu oldukça mantıklı geliyor. Siz bir restorana gittiğinizde yiyecek mutfakta piştiği için önünüze geliyor. Mutfakta iyi bir şey pişmezse, sizin önünüze güzel bir yiyecek gelmez. Dolayısıyla arka plan liderliği bence oldukça mühim. Bunu yapabilmek bence oldukça mühim. Arkadan ışıkları yakıp önü aydınlatabilmek oldukça kıymetli. Keşke ben de hayatım boyunca böyle bir desteği bulmuş olsaydım. Nerde durmasını bilebilen bir hanım olarak kendinden güvenilir her alanda var olabilirim" sözlerine de yer verdi.

Zafer işareti hakkında açıklama yaptı

Van mitinginde yaptığı zafer işareti nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan İmamoğlu, "Bu yüzden kaybediyoruz bence çünkü olduğumuz gibi davranmadığımız için kaybediyoruz. İnsanların ağzına laf vermemek için kendimizden bazı şeyleri kısıtlıyoruz. Bütün gerçekleri kapalı kapılar ardında yaşadığımız için kaybediyoruz aslında. Benim yaptığım zafer işareti bir bütünüz, birlikte başaracağız, bu mücadele hepimizin mücadelesi, o bir başarı işareti.

Yani evrensel olarak kabul edilmiş bir zafer işareti. Başka hiçbir anlam içermiyor. Siz ne yaparsanız yapın, yaptığınız her şey mutlaka başka yerlere çekilecektir çünkü onlar öyle biliyorlar siyaseti. Biz bunu değiştirmeye çalışıyorsak neden onlar gibi davranalım?" dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ