Gazete Emek- Diyarbakır'da art arda 2 büyük patlama yaşandı. Patlamaya ilişkin birçok iddia konuşulurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyarbakır Valiliği de açıklama yaptı. 

Soylu'nun avukatı Sedat Peker ve Hadi-Süleyman Özışık hakkındaki bütün detayları anlatıp şikayetçi oldu

Çok sayıda polis hareketliliği yaşandı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile saldırı olduğu açıklandı. Patlama sesleri Diyarbakır'ın birçok yerinde duyuldu. 

AİHM, Deniz Naki davasında Türkiye'yi mahkum etti

Patlamanın Diyarbakır 8'nci Ana Jet Üssü'nde yaşandığı belirtildi. 

8. ANA JET ÜSSÜNDE OLDUĞU İDDİASI

Diyarbakır'dan yerel kaynaklar "8. Ana Jet Üssünde büyük bir patlama oldu. Ardından da çatışma sesleri geldi. Şimdi yoğun bir ambulans trafiği var." paylaşımını yaptı. 

Uzmanlar kripto paralardaki düşüşü ve yaşanacak olanları değerlendirdi: Ethereum ve Bitcoin'lerde ayı sezonu mu, boğa sezonu mu olacak?

DRONELU SALDIRI İDDİASI

Bazı yerel kaynaklar ise emniyet kaynaklarından aldıkları bilgiye göre Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üssüne drone ile bombalı saldırı düzenledi.

Efkan Ala'nın mecliste itiraf gibi açıklamasına HDP'den tepki

İKİNCİ PATLAMA OLDU

Diyarbakır'daki yerel kaynaklar 2. büyük bir patlamanın daha meydana geldiğini bildirdi.

PATLAMADAN SONRA SİLAH SESLERİ

Patlamadan sonra yoğun silah seslerinin geldiğini Diyarbakır'dan bazı kullanıcılar paylaştı. 

PATLAMAYA İLİŞKİN FOTOĞRAFLAR PAYLAŞILDI

İkinci patlamaya ilişkin bu fotoğraf paylaşıldı. 

AMBULANSLAR KONVOYU

Üs çevresindeki binalarda ikamet eden yurttaşlar, çok büyük iki ayrı patlama yaşandığını, beraberinde silah seslerinin geldiğini belirterek, saldırının ardından siren sesleriyle ambulans ve itfaiye araçlarının konvoy halinde üsse giriş yaptığını kaydetti.

‘IŞIKLARI SÖNDÜRÜN’ UYARISI

Patlamanın ardından üsteki tüm ışıklar söndürüldüğü, daha sonra bölgeye intikal eden zırhlı polis araçlarından 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı karşısındaki binalara “ışıkları söndürün” uyarısı yapıldığı belirtildi.

‘PİSTE ÇUKUR OLUŞTU’ İDDİASI

İddialara göre, saldırıda Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nde her gün onlarca savaş uçağının kalkış yaptığı pistte büyük bir çukur oluştu. Üsse yapılan saldırının ardından saat 11.00’e kadar savaş uçakları kalkış yapamaması dikkati çekti. Öğlen saatlerinde kalkış yapan 2 uçağın ise sivil hava alanın pistini kullandığı belirtildi.

TELEFON SİNYALLERİ İNCELENİYOR

Üs girişinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, saldırıyla ilgili incelemelerin yapıldığı, telefon sinyallerinin araştırıldığı belirtildi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından açıklama yaptı.

Sedat Peker, Hadi Özışık ile olan görüntülü 'Süleyman Soylu' görüşmesini ifşa etti

Soylu'nun açıklaması şu şekilde: Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği ise şu açıklamayı yaptı: Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. 

Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir.

Kamuoyuna duyurulur

Diyarbakır Valiliği

MSB’DEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. MSB açıklamasında “Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00.30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim