Gazete Emek - Konya’dan sonra Diyarbakır’da da şeriat provokasyonu yaşandı. Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olan Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından şehrin sembol noktalarına "Yaşasın Şeriat" yazılı pankart asıldı.
Hizbullah terör örgütü ve HÜDAPAR'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Derneği, Diyarbakır'da şehrin birçok noktasına "Yaşasın Şeriat" pankartları astı. Tarihi sura, caddelere ve üst geçitlere asılan ‘Yaşasın Şeriat’ yazılı pankartların dron aracılığıyla çekilen görüntüleri, derneğin Diyarbakır temsilciliğinin X hesabından paylaşıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük: Organize bir saldırıyla karşı karşıyayız Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük: Organize bir saldırıyla karşı karşıyayız

Kar maskesi taktılar

Videoda, “Şeriat adalettir, hakikattir, hürriyettir. Yaşasın Şeriat!” yazılı pankartı asan örgüt sempatizanlarının kar maskesi taktığı görülürken, yakın çekimlerde söz konusu kişilerin yüzlerinin buzlanması dikkat çekti.

Diyarbakır’da ‘şeriat’ operasyonu: 6 gözaltı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri, geçtiğimiz ay bir alışveriş merkezi ile tarihi surlara üzerinde ‘Yaşasın Şeriat ve Tevhid’ yazılı bayrak asan kişilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

TEM Şube'ye götürüldüler

Operasyon kapsamında A.Y., M.N.Ç, İ. Z, Y.Ç, İ.İ ve E. A gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Geçtiğimiz ay bir grup, Diyarbakır surlarına ve kentteki bir AVM’ye “tevhid” bayrağı ile üzerinde ‘Yaşasın Şeriat’ yazılı pankart asmıştı

Editör: Bekir GÜNEŞ