Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası can kaybı sayısı resmi verilere göre 3 bin 549'a yükseldi. 22 bin 168 kişi yaralandı. Deprem nedeniyle 7 günlük milli yas ilan edildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ayrıca bölgede OHAL ilan edildi  

AKP'li vekil hayatını kaybetti

Enkaz altında kaldığı tespit edilen AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama - kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Bölgede saat 14.48 itibariyle toplam 3 bin 549 vatandaş hayatını kaybetti; 22 bin 168 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.

Erdoğan: Sadece cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Devletimiz depremin ilk anından itibaren seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır. Depremin 10 ilimize yayılan yıkım etkisi göz önüne alarak uzmanlara hemen bölgeye gitme talimatı verdik. Ekiplerimiz felaket bölgesine ulaşmak ve çalışmalara katılmak için büyük bir fedakarlık yapmıştır. Şartların zorluğuna bakmadan devletimizin tüm imkanlarını kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Depremden kurtulan felaketzedelerin barınmadan ısınmaya, giyeceğe, yiyeceğe kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tedbirleri adım adım hayata geçiriyoruz. 

Erdoğan 10 ilde 3 ay sürmek OHAL ilan ettiklerini açıkladı. 

Editör: Bekir GÜNEŞ