Gazete Emek - Hürriyet’te yer alan habere göre, Erdoğan’ın bu süreçte daha yumuşak ve birleştirici bir dil kullanmayı planlanladığı da kulislerde konuşuluyor. Bu kapsamda Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na söylediği “Bay bay Kemal” ifadesini kullanmayacağı öğrenildi.

İkinci tur yarışına Erdoğan’ın 5 puan gerisinde başlayan, ittifakıyla Meclis çoğunluğunun gerisinde kalan Kılıçdaroğlu da “kırgın, yılgın seçmen” kriziyle baş ediyor. Kılıçdaroğlu, gençleri ve kadınları önceleyerek sık sık “Sandığa gidin” çağrısında bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun milliyetçi tabanı hedefleyerek terörle mücadeleye de güçlü vurgu yapması bekleniyor.

Bu süreçte, ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın kimi tercih edeceği de hayati önem kazandı. Oğan destek için sığınmacıların gönderilmesi ile terörle mücadeleyi öne aldığı şartlarını sıralarken, bu çağrısının yankı bulduğu gözlendi. Her iki lider de Oğan ile görüşmeye hazırlanıyor.

Erdoğan da Kılıçdaroğlu da sürenin darlığı nedeniyle ilk turdaki gibi miting programları yapmayı planlamıyor. Kampanyalarını ağırlıklı olarak, deprem bölgesi başta olmak üzere stratejik noktalara ziyaretler yapıp güçlü mesajlarla yürütmeleri bekleniyor.

Editör: Bekir GÜNEŞ