Gazete Emek-İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan ayrılmasından sonra cumhurbaşkanı adaylığını koyan, Meral Akşener masaya döndükten sona ise Adalet Bakanlığı’na talip olan hukuk profesörü Ersan Şen, katıldığı televizyon programında Kürtçenin resmi dil olmasının tartışmaya bile açılamayacağını söyledi.

TV100 ekranlarında Erdoğan Aktaş'ın sunduğu programda hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu'nun sözleri üzerine Şen, "İkinci resmi dil Kürtçe olsun, böyle bir şey olamaz" diye araya girdi.

Hacıbektaşoğlu'nun "Tartışalım hocam, niye olmasın" derken, Şen sinirlenerek, "Böyle bir şey olamaz arkadaş. Yok böyle bir şey. Tartışmaya açık bir tarafı yok. Devletin dili Türkçe, bitti. Böyle bir şey tartışmaya açılamaz. Konuşulamaz bile. Konuşulamaz. Böyle bir şey konuşamazsın. Bitti bu. Bitmiştir. Bu masada veya başka bir yerde, Türk milletinin evladı olarak ben... Sonucu ne olursa olsun. Maliyeti nereye varırsa varsın. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir memlekette, Türkçeyi, üniter yapıyı, milletin adını, osunu busunu ben tartışmaya açmam. İstedikleri yerde tartışabilirler... Öyle bir dünya yok. Hak ve özgürlükleri biz tartışırız. Her şeyi tartışırız... Ben Nevşehirliyim. Nevşehir'in derdi daha fazla kardeşim... " ifadelerini kullandı.

“Avucunu yalarsın”
Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tek dil, tek millet, tek bayrak" söylemine atıfta bulunarak, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanının söylediği işaretler de belli, ne diyor, 'Tek dil, bitti; tek bayrak, bitti! Tartışmaya açamazsın, geç! Senin kültürünü yaşayabilirsin, dilini konuşabilirsin, anadilini konuş, kültürünü destekliyorum ama devletin dili Türkçedir kardeşim, bana ikincisini icat etmeye kalkma, ben o masada olmam, sen de avucunu yalarsın, geç onu."


Kaynak: Kısadalga

Editör: Derya çelik