Gazete Emek-'Salt Bae' olarak tanınan Kasap Nusret Gökçe'nin Dünya Kupası Finali'nde sahaya girip madalya ısırması, kupa tokatlamasının yankıları sürüyor. 

FIFA kurallarına göre dünya kupası töreninde kupaya ancak FIFA yetkilileri, kazanan takımın ekibi ve devlet başkanlarının da aralarında olduğu seçili kişiler dokunabiliyor. 

Törenin ardından günlerdir, Nusret'in saha girebilmek için FIFA Başkanı Gianni Infantino'yla ilişkisini kullandığı, hatta rüşvet verdiği bile konuşuluyor. 

Tartışmalar FIFA'yı da harekete geçirdi. Ünlü kasap ve işletmeci Nusret Gökçe'nin de aralarında olduğu bazı kişilerin Katar’daki Dünya Kupası finalinin ardından sahaya girmesiyle ilgili inceleme başlattı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre bir FIFA sözcüsü "FIFA, 18 Aralık'ta Lusail Stadyumu'ndaki kapanış töreninin ardından bazı kişilerin sahaya nasıl usule aykırı bir şekilde erişim sağladığını tespit etmeye çalışıyor. Daha sonra, uygun şekilde işlem yapılacak" dedi.

Tartışmanın ardından ABD'nin en eski futbol turnuvası, U.S. Open Cup da Nusret'in final törenine katılmasını yasaklamıştı. 

U.S. Open Cup'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden bu vesileyle men edilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Editör: TE Bilişim