Gazete Emek-HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Maraş merkezli depremlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığının Diyarbakırlı çiftçilerin hesaplarına yatırdığı destekleme ödemelerine Dicle Elektrik Şirketi (DEDAŞ) tarafından el konulmasına ilişkini soru önergesi verdi.

Paylan, DEDAŞ’ın attığı bu adımın çiftçiler arasında infial yarattığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na “Diyarbakırlı çiftçilerin gırtlağına basan bu kuruma neden dur demiyorsunuz?” diye sordu.

Depremin ardından afet bölgesi ilan edilen kentlerde yaşayanların borçlarının ertelendiğini söyleyen Garo Paylan, "Deprem felaketinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığının Diyarbakırlı çiftçilerin hesaplarına yatırdığı destekleme ödemelerine DEDAŞ tarafından el konulmuştur" dedi. Paylan, “DEDAŞ ne cüretle çiftçiye ödediğimiz desteğe el koyuyor?” diye sordu.

Paylan ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den “DEDAŞ borçlarının silinmesi veya uzun vadeli yapılandırılması için ne yapacaksınız?” sorusunun cevaplandırılmasını da talep etti.


Kaynak: Duvar 

Editör: Derya çelik