Gazete Emek-Area Araştırma'nın İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır olmak üzere 12 büyükşehirde gerçekleştirdiği araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.

103 Emekli amiralden ortak bildiri! AKP-MHP'den sert tepki ve soruşturma

"Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlarda AKP'nin oy oranındaki düşüş dikkat çekti.

Bahçeli’nin “HDP’den sonra Anayasa Mahkemesi de kapatılsın” sözlerine AKP’ten ilk tepki

Toplam seçmen üzerinden AKP'nin yüzde 29,2, CHP'nin 20,0, İYİ Parti'nin yüzde 11,7, HDP'nin yüzde 10,0 ve MHP'nin 7,9 oy aldığı görüldü.

TIKLAYIN- Uyuşturucudan gözaltına alınan AKP'li Kürşat Ayvatoğlu, Nevşin Mengü'ye yaşadıklarını anlattı: “Partiyi üzmemek adına aklıma ilk geleni söyledim”

Geçerli oylar üzerinden ise oy dağılımları şöyle:

AKP yüzde 35,1

CHP yüzde 24,0

İYİ Parti yüzde 14,0

HDP yüzde 12,0

MHP yüzde 9,4

TIKLAYIN- Adnan Oktar’dan Süleyman Soylu’ya cezaevinden mektup

Geçerli oylar üzerinden ittifakların oy oranı ise şöyle:

Cumhur İttifakı yüzde 44,5

Millet İttifakı yüzde 38,1

HDP yüzde 12,0

Diğer yüzde 5,4

TIKLAYIN- Coşkun Sabah: Kızımı Mardin'de şortla gezdirmem

"Sizce Türkiye'nin koronavirüs dışında en önemli sorunu nedir?" sorusuna vatandaşların yanıtı yüzde 57,3 ile ekonomi/hayat pahalılığı/yoksulluk, yüzde 15,6 ile işsizlik, yüzde 2,8 ile eğitim sistemi, yüzde 15,2 ile diğer oldu. Vatandaşların yüzde 9,1'i ise fikir belirtmedi.

"Hükümetin ekonomi politikasını başarılı buluyor musunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 64,2'si "başarısız" derken, yüzde 30,5'i "başarılı" yanıtını verdi.

TIKLAYIN- Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu yaşananları anlattı: Babamı hastaneden kaçırdılar

 AKP VE MHP'NİN OYLARI YÜZDE 50'NİN GERİSİNDE 

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 26-31 Mart arasında 2460 kişiyle yapılan, 26 ilde yüz yüze mülakat yöntemi ile yapılan ankette, vatandaşlara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Kararsızlar seçmenin dağıtılmasıyla birlikte AKP'nin oyları yüzde 33.2, MHP'nin oyları yüzde 6.9 olarak paylaşılırken; CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 13.8 bandında yer aldı.

HDP BARAJDA

Ankette HDP'nin yüzde 9,7 oy aldığı görülüyor. Araştırmada 6. sırayı Gelecek Parti 3,1 oy oranı ile yer alırken DEVA Partisi'nin 2,9 oy aldığı görülüyor.

"KESİNLİKLE ERDOĞAN’A OY VERMEM” DİYENLERİN ORANI ARTTI

Ankette, "Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?" sorusuna ise, ocak ayında yüzde 44,6, şubatta yüzde 44,4, 15 Mart tarihinde yüzde 45, 31 Mart'te ise yüzde 48,2 oranında "kesinlikle oy vermeyeceğim" yanıtı verildi.

TIKLAYIN- CHP, Turkcell’de 100 bin Euro maaş alan AKP’lilerin listesini paylaştı

TÜRKİYE’NİN EKONOMİK KRİZDE OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERİN ORANI YÜZDE  83,2

Ankete katılanlar "Türkiye'de bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise 15 Mart 2021 tarihinde yüzde 77,8 oranında, 31 Mart 2021 tarihinde ise yüzde 83,2 oranında "Evet" yanıtını verdi.

Avrasya'nın son anketi açıklandı: Cumhurbaşkanlığı adaylarında Erdoğan'a karşı fark artıyor

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketi açıkladı.

Avrasya Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, Millet İttifakı’nın iki ayağını oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin oyları, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’nin oylarını geride bıraktı. Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’ın paylaştığı araştırmaya göre, kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyları yüzde 33.2, MHP’nin oyları yüzde 6.9; CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise yüzde 13.8 bandında yer aldı. 

Bu sonuçların ardından Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı 40.1, Millet İttifakı’nın oy oranı 40.6 oldu. Ankette, “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların, yüzde 48,2’si “kesinlikle oy vermeyeceğim” yanıtı verdi. Katılımcıların yüzde 83,2’i Türkiye’de ekonomik kriz yaşandığı yönünde görüş bildirdi.

YAVAŞ FARK ATTI

Öte yandan katılımcılara yöneltilen, “Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?” sorusuna yüzde 41,1’i “Mansur Yavaş”,  yüzde 29’u ise  “Erdoğan” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili de “Kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 44,1’i Akşener’i tercih ederken, yüzde 39,5’i Erdoğan’ı tercih etti. l İç Politika

Editör: TE Bilişim