Gazete Emek-Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Ankara'da gözaltına alındı. Gergerlioğlu, kendisini gözaltına alan polislere, "Meclis'teki rezaletin ikinci versiyonunu oynuyorsunuz" dedi.

103 Emekli amiralden ortak bildiri! AKP-MHP'den sert tepki ve soruşturma

HDP'den yapılan açıklamada da "Darbeciler iş başında" ifadeleriyle tepki gösterildi.

HDP'nin düzenlediği forumda konuşan Ahmet Türk, "çaresiz" değiliz diyerek yeni yol haritasına vurgu yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, Gergerlioğlu'nun ceza infaz kurumuna sevk işleminin devam ettiği bildirildi. Salih Gergerlioğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hastanede olduğunu, kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacağını açıkladı.

HDP: DARBECİLER İŞ BAŞINDA


HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.


"Darbeciler iş başında" denilen açıklamada, "Halk iradesini hiçe sayarak vekilliği gasp edilen Milletvekillimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, tutuklanmak üzere evinden gözaltına alındı. #HalkınİradesineKelepçe vurulamaz. Bizi tutuklayabilirsiniz ama teslim alamazsınız. Gergerlioğlu bu halkın vekilidir!" ifadeleri kullanıldı.

TIKLAYIN- Adnan Oktar’dan Süleyman Soylu’ya cezaevinden mektup

GERGERLİOĞLU'NA ANJİYO YAPILDI

Avukat Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu'nun adliyeye götürüldüğü belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Alınak, "Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu'nun hastanede olduğunu aktaran Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak" dedi.

Bir süre sonra bir paylaşım daha yapan Salih Gergerlioğlu "Hala hangi hastanede olduğunu bilmiyoruz. Herkes farklı hastaneye yönlendiriyor. Adliyede nöbetçi savcı yok. Sağlıklı bilgi veren yok. Nasıl bir düşmanlık bu?" diye sordu.

TIKAYIN- Ekonomist Yeşilada'dan dikkat çeken dolar analizi: Daha da yukarı çıkacak

'DOKTOR ANJİYO ÖNERMESİNE RAĞMEN CEZAEVİNE GÖTÜRÜLMÜŞ'

Daha sonra, doktorların anjiyo önermesine rağmen Gergerlioğlu'nun cezaevine götürüldüğü ortaya çıktı. Salih Gergerlioğlu, babasının sedyede fotoğrafını paylaştı ve gece yarısından sonra hastaneye götürüldüğünü belirtti: "Hastaneye daha yeni getirildi. İlk hastanesindeki doktor anjiyo önermesine rağmen cezaevine götürmüşler. Böyle bir rezalet olabilir mi? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?" 

'YÜKSEK TANSİYON NEDENİYLE YOĞUN BAKIMA ALINDI'

Cezaevinden Ankara Şehir Hastanesi'ne götürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'na burada anjiyo yapıldı. Salih Gergerlioğlu, babasının yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakıma alındığını duyurdu. Gergerlioğlu daha sonra "Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi" mesajını paylaştı.

“DARP GÖRDÜM”

Hastaneye getirilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Arabanın içinde beni vurmakla tehdit ediyor. Nerede görülmüş böyle rezalet ya? Bana küfürler ediyor” diyerek tepki gösterdi.

TIKLAYIN- Demirtaş: PKK ve Abdullah Öcalan ile Erdoğan görüştü

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Tedavisi devam eden Gergerlioğlu’nun, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak cezaevine götürüldüğü belirtildi.

 Gergeriloğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” paylaşımında bulundu.

TIKLAYIN- HDP'nin düzenlediği forumda konuşan Ahmet Türk, "çaresiz" değiliz diyerek yeni yol haritasına vurgu yaptı

BULDAN VE SANCAR: MÜCADELEMİZİ TAVİZSİZ BİR BİÇİMDE SÜRDÜRECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergeriloğlu’nun dün akşam evinde darp edilerek gözaltına alınması ve ardından yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve ceza verilmesinin haksız ve hukuksuzca olduğu belirtilerek, “Dün gece vekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yaşatılanlar, bizlerin ve onun insan hakları mücadelesini sürdürmesinin ne kadar doğru olduğunu gösterdi” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu ülkede insan hak ve özgürlükleri her fırsatta iktidar tarafından ağır bir şekilde ihlal edilmekte ve çiğnenmektedir. Nitekim intikamcı bir tarzla Gergerlioğlu vekilimizi gözaltına alanlar, ilk kontrolündeki doktor raporuna rağmen insanlığa aykırı bir şekilde onu cezaevine götürdüler ve gece yarısı cezaevinden çıkarıp tekrar hastaneye getirerek yoğun bakıma yatırdılar. Şu anda yoğun bakımda olan vekilimizi bir an evvel tekrar cezaevine götürebilmek için de doktorlara baskı yapan bir zihniyetle karşı karşıyayız. İktidar; insan hakları ihlallerini konuşanlara, ortaya serenlere, kamuoyuna mal edenlere karşı saldırganlığını ve engellemelerini sürdürüyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu örneği ile bu durum zirve yapmıştır. Bizler, yargılama ile başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilimiz ile birlikte mücadelemizi sürdürdük. Halkın iradesini yok sayan ve bütün insani değerleri çiğneyen bu iktidar anlayışı karşısındaki tutumumuza devam edecek ve mücadelemizi tavizsiz bir biçimde sürdüreceğiz. Adalet kazanacak, hakikat kazanacak.”

TIKLAYIN- Abdulkadir Selvi: "Selahattin Demirtaş’ta eksik olan bir şey var"

HDP’Lİ MAHMUT TOĞRUL: GERGERLİOĞLU’NUN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Evine yapılan baskında gözaltına alındığı sırada darp edilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün akşam saatlerinde fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Ankara Şehir Hastanesi’nde anjiyo olan Gergerlioğlu'nun, yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken, kimseye haber verilmeden cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Gergerlioğlu’nun yoğun bakımdan çıkarılarak götürülmesine ilişkin HDP milletvekilleri Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaparak, yaşananlara tepki gösterdi.

‘KAÇIRILDI’

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun hastaneden korsanvari bir şekilde kaçırıldığını ve şuanda nereye götürüldüğünü bilmediklerini söyledi. Toğrul, “Muhtemelen Sincan Cezaevi’ne götürüldü. Bu Türkiye’de görülmemiş, rastlanılmamış zulmün bir başka versiyonudur. Bir milletvekili buradan, arkadaşlarından, basından kaçırılmıştır. Kaçırılarak, korsanvari bir şekilde götürüldü. Ne kadar bilgi almaya çalıştıysak kimse bize bilgi vermedi” dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Toğrul, kamu görevlilerine şöyle seslendi: “Kamu görevlilerine şunu ifade ediyorum; mesleğin etik kurallarına uyun. Hiç kimsenin hukuk dışı, etik dışı sizlere talimat vermesini kabul etmeyin. Bize arkadaşımızla ile ilgili ilgi vermemek kabul edilemez. Bir milletvekilin kaçırılması kabul edilemez. Sağlık durumu şuanda nedir, bu kaçırılma biçimine sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Bu tür hukuk dışı yöntemlerinden kaçının.”

GERGERLİOĞLU SİNCAN CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ


 

Evinde yapılan baskında darp edilerek gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’ne gönderildi. HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un verdiği bilgiye göre, tedavisi yarıda kesilen Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’ne götürüldü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ise sosyal medya hesabından, "Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü" dedi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim