Gazete Emek- Çektiği videolarda devlet siyaset mafya ilişkilerine ilişkin iddialarla gündeme oturan suç örgütü lideri Sedat Peker 9. videosunu yayınladı.

Bugünkü videosunda “Beraber sofra kurduk, yedik içtik” dediği yandaş Akit medya grubu ile ilgili de açıklamalar yapan Peker, belediyelerde dönen rüşvet skandalı ve yandaşlara verilen ihalelere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Peker, kendi yerini belirleme çalışmalarına ilişkin de konuşarak, yeni bir yere geçtiklerini söyledi.

10 bin dolar alan siyasetçi tartışmalarına ilişkin de itiraflarda bulunan Peker, merak edilen ismin AKP'li  Metin Külünk olduğunu açıklayarak "10 bin dolardan çok daha fazlasını verdim" dedi.

 Ayrıca Külünk'ün yeğeninin tefeciye olan borçlarını da Külünk'ün ricası üzerine kapattığını açıkladı. Peker, "Almanya’da öyle dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum. Rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardı. Ama öyle her ay giden 10 bin yok. Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık" ifadelerini kullandı.

“Ben size ülkede nasıl para çalınıyor, belediyelerdeki rüşvet sistemi, alt dernekler var anlatacağım kafayı yiyeceksiniz böyle profesyonel hırsızlık mı olur diye” diyen Peker’in 9. videosundan öne çıkan bölümler şöyle:

Sedat Peker yaptığı özel görüşmeye ilişkin yeni video paylaştı

BELEDİYELERDE RÜŞVET ÇARKI

 “Belediyeler nasıl soyuluyor ben size anlatayım mı…

Şimdi bir belediye başkanına rüşvet vermeye gittiğinde adam senden parayı almıyor ya bir kelek yaparsa ya gizli kayıt yapıyorsa diye. Diyor ki bizim bir derneğimiz var. Oraya şu kadar yardım yap, 1 milyon, 3 milyon. Sen gidip oraya parayı yatırıyorsun ‘hayır işi’ için. Sen gidiyorsun parayı yatırıyorsun, kaçak kat çıkıyorsun, artık ne yapmak istiyorsun onu yapıyorsun. E para belediye başkanına gitmedi. O ne yapıyor? 100 bin liralık bir iş var, en güvendiği arkadaşı diyor ki 1 milyon liraya fatura kes diyor.

Sonra o 1 milyon liralık işi alıyor ama 100 bin liraya yapıyor. Bir 100 bin de diyor vergi filan çıkarsa 800 bin lirayı kılçıksız alıp cebe indiriyor. Ve hiçbir polis takibinden ceza almıyorlar. Sistem bunun üstüne.”

5’Lİ ÇETE İDDİASI

“Taşeron işi nasıl?

Hep diyorsunuz ya 5’li çete. Onlara ihaleyi veriyorlar, kaç lira 1 milyar dolar. Siz zannediyor musunuz bunların işçileri var, var şusu var busu var. Yok. Bunların alt taşeron sistemi var. Bunlar taşeronlara veriyorlar. 1 milyara kendi alıyor, 400’e taşerona veriyor. 600 milyon dolar kılçıksız bu tarafta. Alt taşeronun da alt taşeronu var. Rezalet, komedi. Tüm sistem bu şekilde çalışıyor. O alt taşeron ne yapıyor. Alt taşeronun da bir altı var. Hikayenin tamamı böyle.”

Acun Ilıcalı'ya "kanalınızda olmaktan utanıyorum" diyerek sert tepki gösteren Erkan Petekkaya, sonra paylaşımlarını sildi

PEKER’DEN SÜLEYMAN SOYLU’YA: BUGÜN SENİN SON GÜNÜN

Poliçe sesini çok sevdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya değinen Peker, “Şirketin 57 kat büyümüş, o poliçe sesiyle ben de uyurum. Sülü seni bugün iğnenin deliğinden geçireceğim seni. Bugün senin son günün. Sen Yüce Divan’a gideceksin, yargılanacaksın. Cezayı alacaksın, hiçbir şansın yok. Delillerin de bende. Seni bitireceğim. Madem ben suç örgütü lideriyim” şeklinde ifadeler kullandı.

KENDİ ÇOCUĞUNA ÇATAL SAPLADIĞINI DA İTİRAF ETTİ

Açıklamalarında kız çocuklarını ağlatan 10 yaşındaki erkek çocuğuna çatal fırlattığını ve saplandığını anlatarak kendi çocuğuna şiddet uyguladığını itiraf eden Peker, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

AKİT TV VE AYDINLIK’A TEPKİ

“AKİT TV’deki eski dostlarımız bizi ajan yapmışlar. Aydınlık ile aynı haberi yapmışlar. ‘Büyük bir saldırıyla karşı karşıyayız; bir tarafta FBI, CIA bunlar…”

Bu durumu lehlerine çevirmek için kriz masası kurdular ama karşılarında ben varım.

Sülü, fındık kadar beyninle Cumhurbaşkanı olmaya kalkıyorsun bu ülkede, beni satmasaydın olurdu.

Ajan ha… Bu AKİT TV’nin Yazı İşleri Müdürü var; Murat Alan. İyi bir adam, genç bir arkadaş. Kardeşim sen saldırıya uğradığında hastaneye ilk gelenlerden biri ben değil miydim? En sevdiğim silahım 45’lik sana verip, “Seni çocuğunun yanında dövdüler. Bir baba çocuğunun yanında daya yememeli, bir daha gelirlerse hepsini vur, sana cezaevinde ben bakacağım” demedim mi kardeş. Biz göz göze baktık, o kadar muhabbet ettik seninle. Bu olayı buraya ben mi getirdim. “Suç örgütü”. Göreceksiniz, sen hariç Murat. Ama diyebilirdin ‘Bu adam her şeyi yapardı, ajanlık ne’ diyebilirdin. Bu nasıl bir ayıp. Bu haberi yapıyorsunuz. Elinizde bir tane delil var mı benim ajanlık yaptığıma dair. Şevki hocam çocukluğumdan beri senin kasetlerini dinliyorum. Çoluğumun çocuğumun parasını yolladım. Diyemedin mi bu adam ajan değil diye. Bir özür beklemiştim. Olayı buraya siz getirdiniz."

DOĞU PERİNÇEK İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Peker, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştüğünü de anlatarak şunları söyledi:

-Bizim bir Doğu Perinçek var. Konuşunca filan çok nezaketli ama psikolojisi bozuk. Biz bunun yanına ne zaman gitsek oturur bir şey ikram eder. Siz de saygısından dolayı ona saygı gösterirsiniz. İşte CIA şöyle yaptı, böyle yaptı.

Yaşı büyük, diyor ki işte 'MOSSAD'ın kucağına oturmuş...' O yaşında utanmayacak mısın? Ben sana laf.... Akademisyen çocuğun var, 80 yaşındasın git torun torba sev. Ne bu hırs, hırt; 'CIA yaptı' bırak CIA'yı. Ya bir dur. Dava açmış 'ülkücü katili' demişim diye. E sen gazetende ülkücüleri manşet yapmıyor muydun Doğu ağabey. 3 gün sonra hepsini şehit ediyorlardı. Diğer sol fraksiyonlardakini gazetende manşet yaptığında kaç gün yaşıyorlardı. Ev adreslerine kadar veriyordun, hepsini öldürüyorlardı. Hangi yüzle dava açıyorsun sen?

PKK kamplarını ziyaret etmişsin, elinde çiçek veriyorsun şimdi 'İşte PKK'yı şöyle yapacağız'. Ya senin çiçek verdiğin çocuklar şimdi PKK'yı yönetiyor. 'Ben gazeteciydim'. E Mehmet Ali Birand gitti röportaj yaptı, sen çiçek verdin. Bir de bunlar da bir de böyle bir hastalık var."

Süleyman Soylu miting yaptı ve temmuz ayını işaret etti: Hazır mıyız buna?

BİNALİ YILDIRIM'A ÇIKIŞTI

Oğlunun uyuşturucu skandalıyla adının anılması üzerine açıklama yapan eski Başbakan AKP'li Binali Yıldırım'a ilişkin yeni bir açıklama yapan Peker, şunları söyledi:

"Oğlunu koruma için alana o çıkmış. Ya Sayın Başbakan senin oğlunu korumana gerek yok ki. Adam 15 senede kaç milyar dolarlık servet yapmış. Biz sadece Hollanda'daki ayağını biliyoruz, Hollanda devleti açıkladı diye. Diğer ülkelerde kim bilir ne kadar var. Senin oğlun gerizekalı mı? Bırak o konuşsun."

‘PARAYLA ADAM ÖLDÜREN ULUSLARARASI GRUPLARLA GÖRÜŞÜYORLAR’

Peker, isim vermeden parayla uluslararası gruplarla görüştüklerini belirterek şöyle devam etti:

“Parayla adam öldüren uluslararası gruplar var. Onlarla görüşüyorlar ya. Bir Arnavut bir Sırp grup var. Onlarla görüştüler.”

VEDAT TÜRKALİ’NİN KİTABINI TAVSİYE ETTİ

Peker açıklamasında ayrıca içerisinde olduğu psikolojik durumu anlatarak Vedat Türkali’nin ‘Bir gün tek başına’ kitabını tavsiye ederek devamında şunları söyledi:

‘RİZE’DE TERÖRE LANET MİTİNGİ DÜZENLETTİRDİM’

“Oluk oluk kan diyorsunuz ya. Rize’de bir ‘teröre lanet’ mitingi düzenlettirdim. Bizim oralar Karadeniz hep akrabamız, dostumuz, arkadaşımız. Hesapladım, emniyetin, hükümetin, muhalefetin tepkisi nasıl olur hep hesapladım. Hani nasıl bir konuşma yapmam lazım ki muhalefet köpürsün. ‘Merhamet etmeyeceksiniz, oluk oluk kanlarınızı akıtacağız’ dedim ve planım tuttu, bir patladı. Toplumu da top yekün savaşa dahil etmek için ‘sivil şehit yasası’nın şeyleri de yapılmıştı. İlk bir ay yine kimse ağzını açmadı. İşte bu akılcılıktır. İçinde bulunduğun durumdan çıkmak için yol alırsın.”

İstanbul'daki kuşlarda korkutan Batı Nil Virüsü! İnsanlara bulaşan virüs için uzmanlardan uyarı

‘SÜLEYMAN PARALI FETÖ’CÜLERİ SEVER’

“Süleyman paralı ‘FETÖ’cüleri sever ya, bir tek paralıları sever. Bir kanun çıkardılar. İçişleri Bakanı yetkisiyle pasaportlar iptal ediliyor. Yurt dışı çıkış yasağı demiyorum, kökünden iptal ediyor. Tüm mahkemelerden daha güçlü bizim Sülü. Ama tezgahı kurmuş. Yasağı kendisi koyuyor. Yasağı kaldıracak yere de kendi adamını getirmiş.

Sizin namusunuz maaşınız kadar.

Sağcıların tarzı… Sağ hükümet geldiğinde dikkat edin ‘ ‘Din elden gidiyor, vatan elden gidiyor’. Bu sesi duydunuz mu hemen arkaya bakın, arkada bir film var. Sistem hiç değişmez. İnsanın üstüne kurulan sistemde hep çalmak vardır.”

‘MAKEDONYA’DA IRKÇI BİR PARTİYE YARDIM EDİYORUZ’

“Balkanları köy köy gezdim. Şu an bizim yardım ettiğimiz, temas halinde olduğumuz Makedonya’da ırkçı parti var. Müslüman kadınlara tecavüz eden, öldürenlerin devamı olan parti.  Evet. Ve diğer bütün Müslüman gruplar kırgın. Bir de Sırplara yardım ediyoruz. Balkanlar artık ‘Ümmetin lideri’ diye bizi kabul etmiyor. Araplar zaten yanlış politikalardan dolayı düşman oldular.”

‘BİZE ARTIK ‘ÜMMETİN LİDERİ’ DEĞİL ÜMMETİN GASPÇISI DERLERSE ŞAŞIRMAM’

“Bir Azerbaycan kalmıştı. Sizin 5’li çete dediğiniz Azerbaycan’da tüm otoyol ihalelerini anlaşmasını yaptılar. Piyango işini kim aldı biliyor musunuz? Pamukören… Türkiye’yi yediniz, şimdi de Azerbaycan’ı ye. Adamlar ne diyor biliyor musun? ‘Ya siz kardeş kardeş dediniz, yardıma geldiniz. Burada her şeyi aldınız’ diyorlar. Artık Azerbaycan’da bize ‘Ümmetin lideri’ demeyecek. ‘Ümmetin gaspçısı’ diye bizi anmaya başlarlarsa şaşırmam. ”

‘SİZE OY TOPLAYACAĞIM DİYE GÜNLERCE UYUMADIM’

“Size oy toplayacağım diye herkesi yemin ettirirdim. Günlerce uyumazdım, şimdi tam tersini yapacağım. Belayı buldunuz. Ölümüm tek kurtuluşunuz, size başka kurtuluş yok.

Sülü’nün şirketi yüzde 500, 700 büyümüş. Türkiye yüzde 7 büyümüş. Dünyada ‘Biz böyleyiz böyleyiz’. İntihar ediyor insanlar açlıktan.”

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ VE METİN KÜLÜNK AÇIKLAMASI

“Şimdi bu 10 bin dolar konusuna gelelim. Sizinle akit yaptık, yalan konuşmayacağız diye. Benim her ay 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok. Ama daha çok yolladıklarım var. Çok ayıp, bana 10 bin doları nasıl yakıştırdınız siz ya. Ben aç kalırım, açıkta kalırım herkesten daha çok para veririm.

Şimdi Metin Külünk’ten konuşacağız. Metin ağabeyden. Ne bir eksik konuşacağız ne fazla, size söz verdim. Yalan yok. Metin ağabey beni telefonla aradı. Biden dedi Tayyip Erdoğan’a karşı. İşte senin şeyle… Ya dedim ağabey ne diyorsun. Biden işi gücü bırakmış Sedat Peker’i mi takip ediyor. Hepten delirdiler. Adamlar dünyayı yönetiyor. Onun devlet başkanı Sedat Peker’i bilecek. Dedim ağabey ben Biden filan anlamam. Benim kendi meselem var. Beni sakinleştirdi. Konuştu, konuştu. Sonra benim yanımdan ayrıldı. Beni itibarsızlaştırmak için kurulan bir yapı var. Devletten, AK Parti’den adamlar, milletvekilleri var. Öyle bir grup. Özel adamlar ama fındık kadar beyin yok. O yüzden Metin ağabeyi konuşacağız.

…Arkadan film. Beni yolda bırakanı rezil edeceğim diye. Ha Metin ağabeyi rezil etmeyeceğim, ne yaşadık onu konuşacağız.

Bir de bana pislik mafya diyorlar ya. AK Parti’nin seçim zamanlarında o dağıttığı kahve var ya, hepiniz içtiniz ya. Üzerinde sarı tren vagonu var. Benimdi o. Hani ben pislik mafyaydım. Onlarca milyon liralık kahveyi benden alıp dağıtmadınız mı her seçimde. Her yerde, tüm seçim stantlarında. Yazıklar olsun size. Düşmanlığınız bile kahpece. Adam gibi düşmanlık yapın. Ajan ne! Bir özür bekledim. Benim işim Mehmet Ağar ileydi, diğerleriyleydi. Olayı buraya siz getirdiniz. Artık dönmek yok, ölmeden size de rahat yok.

Metin ağabey ile Ömer Külünk diye bir yakını var. Nasıl ilişkimiz size anlatayım.

“Ya dedi, tefeciler yeğenimin yerini elinden almış. E dedim Metin ağabey. İşte o zamanın parası bugünün 1-1,5 milyonu. Bir o tefecilerle konuşsan da şey yapsalar. Rezalete bak ya. Ya dedim Metin ağabey ben ismimi unutturmaya çalışıyorum. Şimdi ben adama telefon açsam o onu arayacak, o onu arayacak, sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi. Dedim ağabey kaç para ben vereyim. O konuda ismi geçen duyan bir iki iş adamı arkadaşı var. Biz üçümüz birlikte 300 bini ödeyelim. Tabi iş para ödemeye gelince kimse ödemedi, 300 bini ben ödedim. Tapuyu aldım verdim. Biz para verdik mi böyle veririz.

Veya Almanya’da öyle dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum. Rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardı. Ama öyle her ay giden 10 bin yok. Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık. Şimdi ben böyle diyince diğer milletvekili tanıdıklarım da… Biz kimseyi söylemeyiz. Biden maydın… Beni sakinleştirmek için film yap, sonra git beni karalama kampanyasına ağabeylik yap.

İstesem gömmek için evet oydu derdim. 10 bin vermedim, düzenli değildi ama çok daha fazlasını verdim. Göreceğiz daha.”

AKP'NİN SEÇİM KAHVELERİ PEKER'İNMİŞ

Bana pislik mafya diyorlar ya, Ak Parti'nin seçim zamanı dağıttığı kahveler var ya, seçim zamanı. Hepiniz içtiniz, Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi, benimdi o, hani ben pislik mafyaydım. Ulan onlarca milyon liralık kahveyi benden siz alıp dağıtmadınız mı her yerde. Lan bir lira mı verdiniz, verdiyseniz hani fatura. Lan size yazıklar olsun.

DEMİRÖEN AÇIKLAMASI

“Geldik şimdi bizim Pamukören’e…Süleyman ile ilgili bölüme lütfen odaklanın. Ama bunlar da önemli.

Bizim bu Pamukören var ya, biz gazeteyi bastık. Aydın Doğan tabi kargaşalardan korktu. Verdi yerleri. Cnn, Hürriyet, Milliyet hepsini aldı. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası devletin, milletin. Siz patronusunuz. Devletten 750 milyon dolar kredi aldı kaç sene. Bu 750 milyon doların hiçbirini ödemedi biliyor musunuz. Ana parayı bırak fazilerini bile ödemedi. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haciz ediyorlar bizim Kanal D’yi haciz eden var mı? Hürriyet’e hacize giden var mı? Ödemedi parasını. Parasız mal olur mu?”

YANDAŞLAR AÇIKLAMASI: AKRABALARINA DEVLETTEN KADRO VERİLİYOR, ASALAKLAR

“Yaptıkları her şey haram. Bunların televizyonlarında çıkan tartışmacılar var ya, sahtekar… Akrabalarına devletten kadro veriyorlar, sistemin içerisinden beslenen asalaklar. Zincirleme gidiyor iğrençlik.

Burası daha enteresan; tabi faizlerle 750 milyar doları geçti. Ülkede para yok. Nasıl olsun, burada paralar. Bunu öğütmek için gazetelere baskı kuruyorlar. Kemerburgaz’da Göktürk denen yerde, Kemerkamplı diye bir yer var. Orada bir arsayı belirlediler. O televizyon filan onun değil, o emanetçi.

Serhat ile Berat yönetiyor. Kanal D… Sabah grubu da aynı. Bu kişiliksiz zenginlerin üzerine yapıyorlar. Maymun gibi yat kalk. O Kemerkamplı denen yeri imara açacaklar. O arsa kimin, yine halkın. İmara açınca tarla olarak verecekler. Hani Süleyman’ın var ya Ankara’daki akrabası, o işleri yapıyor. Hop bir imar artışı. 10 milyonluk yer 1 milyarlık oluyor. Üzerine kulübe koyamadığın yere 100 katlı binalar dikiyorsun ton ton. Artık siz de alıştınız. Bu anlattıklarım masal değil. Ziraat Bankası’na sorun Demiören aldığı parayı vermiş mi? Kanal D’nin, Cnn’in sahibi sizsiniz.”

VEYSİ BENİM SAĞ KOLUMUN YARDIMCISI

Erdal Araz arıyor, Veysi'nin kendi telefonundan Erdal Araz'ın numarası, ara verdiler ya o arada arıyor. O da tanıyor reisi, sen de tanıyorsun, niye söylemiyorsun diyor. Onun işi İsmail Saymaz'ı durdurmak orada. Gazeteci ya, konuşuyor, aradaki yakınlıklarına bak. Açmazsın telefonunu, önemli bir olay var, düşün o kadar yakınlar. Bu bizim Veyse, bizim Erdal'ın yardımcısı, benim sağ kolumun. Erdal gençlikten sorumlu il ikinci başkanı bu da onun yardımcısı. Biz bu Veysi ile 6-7 saat oturduk, yemek yedik. Bana siz anlatıldığı gibi değilmişsiniz, çok entellektüel bir insansınız dedi. Buna sarmayacaktım, orada bloke etti ya. O Sağlık Bakanlığı'ndaki hikayeni anlatmayacğaım, para konusunda ters düştün ya, onun ailesi benim sevdiğim bir aile.

PARAMOUNT OTEL VE SEZGİN BARAN KORKMAZ

Bodrum'da Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye'de de ABD'de de aranıyor. Bu adamın otelinde kimler var. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat, Ankara. Bu abi, o kadar rahat bir adam ki, sıfır X5'le görevine gidiyor geliyor. Kim ne der demiyor, kaç milyonluk araçla işe gidiyor.

ARANAN ADAMIN OTELİNDE HAKİM VE EMNİYET MÜDÜRLERİ KALIYOR

Başka, bunun eski koruması, kendi korumasıydı, onu koruma dair başkanı yaptı. Kim, Ekrem Güler, kim Silivri'deki genç emniyet müdürünün intihar etmesine neden olan canavar hain, bunalıma soktu, kafasına sıktı. Veysi Ateş, tatil ekibinde. Bunlar tatili de birlikte yapıyorlar, kesmeyi de birlikte yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak, bunlar tatil ekibi. Bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina vardı ya, el konulan, şimdi de otele el koyuyorlar. Sezgin Baran Korkmaz, en son Mübariz de demişti, sendeki belgeler benim şirketim ama bende yok demişti, bende var kardeşim. Sakın onlarla anlaşayım deme, patlatırım rezil olursun. Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar. Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura.

EKREM GÜLER’İ İŞ BANKASI’NA SOKTU

Koruma daire başkanını neden yapıyor biliyor musunuz, en önemli adamların yanına adam veriyorlar, polislerini koydu. Kıbrıs'taki adam kayıt yapıyordu ya, bu da polislere yaptırdı.

Ekrem'i Emniyet'ten ayırdı, İş Bankası'na soktu, emniyet müdürünün İş Bankası'nda ne işi olur? Parasını ödeyemeyen, İş Bankası'na kalanlar var ya, büyük oteller, arsalar var ya, oraya operasyon. Koskoca MASAK Başkanını kendine köle yaptı, Sadık Soylu köle gibi kullanıyor.

Süleyman'ı kimse alamıyor. Tayyip abiye dedim buda bunları diye, döndü bana ajan dedi. Ben kötü bir şey mi söyledim.

Veysi, senin kayıtlar da çıkacak Veysi...

Bu Rasim Ozan Kütahyalı var ya, o da bizim Paramount Otel ekibinden.

SEZGİN BARAN KORKMAZ'I SÜLEYMAN SOYLU YURTDIŞINA GÖNDERDİ

5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz'a. Bu adamı arıyor, İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika'dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya.. Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız, 5 Aralık'ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı'na geldi mi kamera kayıtlarını çıkarın. 6 Aralık'ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık'ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık da 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veysi.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veysi. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, onbinlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar'dan öğrenmiş bu taktiği. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanına gidiyor, haberiniz varmış. Haberim yok diyor. Hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende.

Peker’in işaret ettiği Sezgin Baran Korkmaz kimdir?

PEKER’İN İŞARET ETTİĞİ SEZGİN BARAN KORKMAZ KİMDİR?

Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding’in kurucu CEO’sudur. SBK Holding, Türkiye ve komşu bölgelerdeki sıkıntılı varlıklara odaklanan bir risk sermayesi şirketidir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranan Krokmaz’ın Türkiye’deki şirketlerine ve tüm mal varlığına mahkeme tarafından el konulmuştur. Amerika’nın Utah Eyaleti’nde vergide sahtecilik yapmaktan ceza almış bir şirketle de ilişkisi mevcuttur. 5 Aralık 2020’de Türkiye’yi karısı ile beraber terk etmiştir.

YURT DIŞINA KAÇTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafları erişim engellemesine konu olan Korkmaz, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmak istendi. Ancak Korkmaz, operasyonda evinde bulunamadı ve şömine içinde yakılmış cep telefonu ele geçirildi.

Operasyondan kısa süre önce yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan ve yurt dışına giden Korkmaz’ın, İstanbul Başsavcılığı’nın aldığı karar ve başvurularla bu imkanı elde ettiği ortaya çıktı. 6 Kasım’da, Yargıtay’a 27 Kasım’da üye seçilen İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan henüz görevindeyken, Korkmaz’ın malvarlıklarına el koyma kararı, İstanbul Başsavcılığı tarafından resen kaldırıldı. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın başvurusu üzerine, 17 Kasım’da, Korkmaz hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Korkmaz, bu şekilde yurt dışına gitti. Malvarlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasının bilançosu ise henüz bilinmiyor.

Detaylar Gelecek…

Editör: TE Bilişim